Lotte van Drunen rijdt zich naar derde plaats in ONK-wedstrijd

REUSEL / SLIEDRECHT – Tijdens een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc zondag 26 juni 2022 in Reusel in de provincie Noord-Brabant heeft de Sliedrechtse motocourreur Lotte van Drunen de derde plaats bereikt. Van Drunen wist in zowel de eerste als tweede manche als derde te eindigen. 

Lotte van Drunen reed in de eerste manche een zodanig hoog tempo dat ze op slechts 2.6 sec van de leider als derde over de finish kwam. In de tweede manche had ze meer moeite met het tempo, maar bleef ze haar eigen wedstrijd rijden. Van Drunen kwam opnieuw op een derde plaats over de finish. (Foto Leon van der Spank)

De dag begon positief voor Lotte van Drunen, want in de vrije training had ze gelijk al een goed ritme in handen. Dit zette ze in de tijdtraining voort. Meerdere keren ging ze op pad om een goede tijd op de klok te zetten. Ze kwam uiteindelijk uit op een derde tijd en begon tevreden aan haar voorbereiding op de eerste manche.

Knappe prestatie
Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam de Sliedrechtse goed weg en dook als eerste de eerste bocht in. Even wist ze de koppositie in handen te houden, maar door een foutje in de startbocht kwam de tweede man haar voorbij. Een ronde later verloor ze ook de tweede plaats maar vervolgens kon ze het hoge tempo van de twee leiders goed volgen. Na een zeer sterk gereden wedstrijd kwam ze met een achterstand van 2.6 sec op de kopman als derde over de finish. Dat werd gezien als een knappe prestatie.

Tempo
Nadat ze tussen de manches in haar rust had genomen, stond ze gemotiveerd achter het starthek voor de tweede manche. Lotte  kwam opnieuw goed weg en wist kopstart te pakken. Een ronde wist ze stand te houden op de eerste plaats, maar moest toen de tweede en derde man laten passeren. In deze manche had Lotte iets meer moeite met het tempo, maar door haar eigen wedstrijd te rijden, kwam ze ook nu op een derde plaats over de finish.

In positieve flow
Lotte van Drunen en haar team zijn bijzonder tevreden over haar optreden. Zeker in de eerste manche heeft ze laten zien dat het met haar snelheid goed zit en ook de lijnkeuzes waren hartstikke goed net zoals het bijna foutloos rijden. Lotte van Drunen heeft ook in de afgelopen periode weer flinke stappen vooruit gemaakt en zit op dit moment in een positieve flow.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld