Lotte van Drunen pakt tijdens strandcross titel ‘Queen of Lemmer’

LEMMER / SLIEDRECHT – Motocrosser Lotte van Drunen heeft zaterdag 14 oktober 2023 tijdens de strandcross in Lemmer in Friesland indruk gemaakt. Ze wist in de 250 klasse sterk tweede te worden en was in de superfinale de beste 250 rijder in het deelnemersveld. Met deze resultaten pakte ze de titel ‘Queen of Lemmer.’

In de laatste ronde wist ze heel even de leiding over te nemen maar helaas werd ze teruggepakt waardoor ze als tweede over de finish wist te komen. Ze zette daarmee een dijk van een wedstrijd neer. (Foto Eric Laurijssen)

Zaterdagochtend vertrok Lotte al vroeg richting Lemmer. Deze wedstrijd werd op het strand verreden, iets wat Lotte heel leuk vind. Lotte ging van start in de 250 klasse. De opkomst in deze klasse was groot want nog 94 andere rijders hadden zich voor deze wedstrijd ingeschreven. Er was geen training maar enkel een sighting lap voor de eerste manche. Bij de start van de eerste manche kwam Lotte goed en was zelfs in strijd om de holeshot te pakken. Achter de kopman ging ze als tweede de eerste bult over.

Vooraan
In de eerste ronde reed ze iets te voorzichtig waardoor ze terug zakte naar een achtste plaats. Ze herpakte zich in de daaropvolgende ronden goed en begon weer naar voren te komen. Lotte had gedurende de wedstrijd een aantal mooie gevechten en wist op een sterke derde plaats over de finish te komen. Ze had genoten en was klaar voor de tweede manche. Na het vallen van het starthek zat ze er opnieuw goed vooraan bij. Aan het einde van de eerste ronde kwam ze op een zesde plaats voorbij start/finish. Met een goed ritme vond ze de aansluiting met de rijders voor haar. Toen ze op een tweede plaats aan kwam, was het gat tot aan de leider ruim tien seconden. Lotte versnelde en wist het gat te dichten.

Tekst gaat verder onder foto.

Met deze positie was ze de beste 250 rijder en werd ze de ‘Queen of Lemmer’. (Foto Eric Laurijssen)

Komend weekend
Aan het einde van de dag stond de superfinale op het programma waarin ze van de negentig rijders als vijfde op mocht rijden naar het starthek. Tussen de 500cc rijders wist ze een goede start te pakken en kwam op een twaalfde plaats uit de eerste ronde. Ook in deze manche reed ze zeer sterk en vocht zich naar een negende plaats. Zondag 22 oktober 2023 start Lotte van Drunen in de strandrace van Vlissingen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld