Lotte van Drunen op het podium bij Pro Motocross

NEDERWEERT / SLIEDRECHT – Motocrosser Lotte van Drunen heeft tijdens de Pro Motocross zaterdag 30 en zondag 1 augustus 2022 in Nederweert een sterke indruk achter gelaten. Ze wist in de 125cc klasse tweede te worden en wist beide manches in haar klasse te winnen.

Lotte van Drunen kwam in deze wedstrijd aan de start in de 125cc klasse en de WMX klasse. (Foto GH Verver en TvE Photo)

Er stond haar een drukke zaterdag te wachten. Ze begon met een vrije training en een tijdtraining van de WMX klasse waarin ze op haar 125cc motor de snelste tijd op de klok wist te zetten. In de 125cc klasse wist ze een tweede tijd neer te zetten.

Middag en avond
In het midden van de middag stond eerst haar kwalificatieheat van de WMX klasse op het programma. Deze wist ze winnend af te sluiten. Een kwartier later moest ze starten in de kwalificatieheat van de 125cc klasse. Daarin wist ze netjes tweede te worden. Op zaterdagavond werd al de eerste manche van de WMX klasse verreden. Na een mooie kopstart wist ze deze manche met een flinke voorsprong naar hand te zetten. Vijftien minuten later moest ze alweer starten in de finale van de 125cc klasse. Ze kwam op een vierde plaats uit de start maar kon in de beginfase niet snel genoeg langs de tweede en derde man komen, waardoor de kopman een gat kon slaan. Toch wist Lotte de finale op een goede tweede plaats af te sluiten en keek daarmee tevreden terug naar de zaterdag.

Voorsprong
Op zondag werd de tweede manche van de WMX klasse verreden. Ze was er opgebrand om een goede start te pakken, want ze wist dat wanneer ze achter de snelle dames op de viertakten zou komen te rijden, het moeilijk zou zijn om ze te passeren. Toen het starthek viel, kwam ze niet goed weg en kon op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een snelle inhaalactie stootte ze door naar een tweede plaats. In de daaropvolgende ronden slaagde ze er niet in om de leiding in de wedstrijd over te nemen. Toch kwam er een mogelijkheid en deze kans benutte ze gelijk. In de drie ronden die daar op volgden wist ze nog een voorsprong van vijf seconden op te bouwen en kwam als winnaar over de finish.

Scandinavië en debuut
Het team kijkt zeer tevreden terug over het optreden van Lotte. Nu worden nog de laatste puntjes op de i gezet en wordt er richting Zweden en Finland vertrokken voor de laatste EMX125 wedstrijden. Tussen Zweden en Finland wordt Lotte 15 en na Finland zal Lotte haar debuut maken in het WK dames in Turkije op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022, waar Lotte zal deelnemen met de 125cc machine.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld