Lotte van Drunen maakt dubbelslag tijden EK Dames

PRISANNEWITZ (D) / SLIEDRECHT – Motocoureur Lotte van Drunen heeft zondag 30 april 2023 de tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap Dames weten te winnen. De wedstrijd werd door de Sliedrechtse verreden in Prisannewitz, in Duitsland.

Lotte van Drunen had het al snel goed naar haar zin op de baan en wist in zowel de vrije training als de tijdtraining de snelste tijd op de klok te zetten. (Foto Racing.de)

Ook wist ze aan het einde van de dag de kwalificatieheat winnend af te sluiten waardoor ze met vertrouwen uit keek naar de manches op zondag. Bij de start van de eerste manche kwam ze goed weg en wist als leider de eerste bocht in te sturen. Met een goed ritme slaagde ze erin om iedere ronde verder weg te lopen bij de concurrentie. Ze won de manche met grote voorsprong en keerde met een tevreden gevoel terug naar het paddock.

Voorsprong
Ook in de tweede manche wist Lotte van Drunen gelijk de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Het was een kopie van de eerste manche, want ook nu wist ze de manche met ruime voorsprong te winnen. Met deze dubbelslag wist ze haar voorsprong in de tussenstand van het Europees Kampioenschap te vergroten. Komend weekend staat de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap dames op het programma in het Spaanse Arroyomolinos.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld