Lotte van Drunen derde tijdens EK-selectiewedstrijd 85cc in Denemarken

SØNDERBORG (D) / SLIEDRECHT – De Sliedrechtse motocrosser Lotte van Drunen (14) van het Beurspro KTM team is in het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 augustus 2021 derde geworden in de eerste selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc op het circuit van Sønderborg in Denemarken.

De uitslag van de tweede manche was tevens de daguitslag en dat betekende dat Lotte van Drunen derde is geworden. Volgend weekend staat de volgende EK selectiewedstrijd op het programma in Slowakije.

Van Drunen kwam na een zwaar bevochten eerste manche als derde over de finish maar omdat verschillende rijders te hard langs een gewonde rijder waren gereden, werd besloten om de volledige manche te schrappen. Hierdoor was de uitslag van de tweede manche bepalend voor de daguitslag. Lotte van Drunen begon daarin op een tweede plaats maar moest deze positie gedurende de wedstrijd afstaan en werd derde.

Tijdtraining
De klasse van Lotte van Drunen was opgesplitst in twee groepen van 22 rijders. Ze was ingedeeld in de A groep. In de vrije training had ze even nodig om het circuit in zich op te nemen en zette een vijfde tijd neer. Na het doornemen van de nodige punten, begon Lotte aan de tijdtraining. Dit ging beter en hierin wist ze een derde tijd op de klok te zetten. Dit zorgde ervoor dat ze in de kwalificatieheat als derde een plaats mocht zoeken achter het starthek.

Pole position
In de kwalificatieheat pakte ze een goede start en dook als tweede de eerste bocht in. Ze ging gelijk in de aanval en wist op de dubbelsprong de leiding in de wedstrijd over te nemen. Ze hield het tempo strak en wist de heat van haar groep winnend af te sluiten. Omdat Lotte in haar heat de snelste tijd van beide groepen neer had weten te zetten, pakte ze de pole position.

Onder druk
Met een goed gevoel bereidde Lotte van Drunen zich voor op de eerste manche. Haar RK service getunede KTM machine was goed geprepareerd en dit zorgde ervoor dat ze samen een hele goede start wisten te pakken in de eerste manche. Ze kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen maar stond gelijk flink onder druk van de rijders achter haar. Na drie ronden moest ze de derde man laten passeren, maar ze bleef knokken voor wat ze waard was en wist de derde plaats vast te houden tot aan de finish.

Gewonde rijders
Na de eerste ronde werd de medische vlag getoond voor een gevallen rijder. Een ronde later werd de volgende medische vlag getoond voor nog een gevallen en gewonde rijder en waren er ook veel zwaaiende gele vlaggen op de baan. Daardoor was het moeilijk om echt te racen, omdat de rijders zoals het hoort steeds van het gas af moesten om stapvoets langs de gewonde rijders te rijden. Helaas deden niet alle rijders dit en besloot de raceleiding om de hele manche te schrappen, tot ongenoegen van alle rijders die zich wel netjes aan de regels hielden.

Scherp
Lotte van Drunen zette zich er overheen en begon zich voor te bereiden op de tweede manche. Ze inspecteerde de baan, die er ondertussen lastig bij was komen te liggen. Opnieuw reageerde ze scherp toen het starthek viel en kwam als tweede door de eerste bocht. Ook nu volgde ze de kopman goed en deed ze er alles aan om de tweede plaats vast te houden. Echter in de vierde ronde moest ze de tweede plaats afstaan en viel terug naar een derde plaats. Ze bleef hier rustig onder en werkte vervolgens een gecontroleerde wedstrijd af waarin ze op een derde plaats over de finish kwam.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld