Japans restaurant Oishi Fusion

Lotte van Drunen boekt maximale score in eerste wedstrijd wintercup

ARNHEM / SLIEDRECHT – Motorcrosser Lotte van Drunen uit Sliedrecht van het Beursfoon KTM team heeft zondag 10 november 2019 de eerste wintercup wedstrijd in Arnhem gewonnen. Ze wist beide manches winnend af te sluiten en pakte daarmee het volle aantal punten.

Het was allemaal super goed geregeld op Motorsportpark Gelderland Midden. Het circuit in Arnhem behoort tot de favorieten van Lotte van Drunen. (Foto Martin Hol)

In de 85cc klasse waren ruim dertig deelnemers waardoor het een interessante wedstrijd beloofde te worden. De baan lag er perfect bij en de wedstrijddag verliep zonder problemen.

Baan
Wat deze competitie volgens Lotte van Drunen ook leuk maakt, is dat de baan vooral in de winter tijdens de iedere wedstrijd anders ligt. De ene keer is het droog, dan nat en soms ook bevroren. Daardoor kun je in deze competitie veel ervaring opdoen onder allerlei weersomstandigheden.

Tempo, foutloos en onbedreigd
Nadat de training perfect was verlopen begon Lotte van Drunen met vertrouwen aan de eerste manche. Ze wist een goede start te pakken en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging ze in de aanval en wist onmiddellijk de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Met een straf tempo liep ze weg bij de tweede man en na een bijna foutloze eerste manche kwam Lotte van Drunen onbedreigd als winnares over de finish.

Voorsprong
In de pauze nam ze haar tijd om naar de andere klassen te gaan kijken en begon vervolgens aan de voorbereiding op de tweede manche. Ditmaal schoot ze nog sneller uit het starthek en kon als leidster aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde wist ze al een voorsprong van vier seconden op te bouwen ten opzichte van de tweede man. Ze bleef strak rijden en wist de manche met een voorsprong van 23 seconden winnend af te sluiten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld