Lotte van Drunen wint Supercross in Duitsland

DORTMUND (D) / SLIEDRECHT –  Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft zondag 14 januari 2018 haar klasse gewonnen bij de grote internationale supercross in Dortmund. Lotte had voor deze wedstrijd een wildcard ontvangen voor de SX4 MAOAM’s kidsrace. Lotte heeft volop genoten en een bijzonder mooi weekend gekend waarbij ze ook nog plaats mocht nemen op het hoogste schavot!
 
Lotte van Drunen  mocht deelnemen als MAOAM girl. Onder toeziend oog van 15.000 toeschouwers mocht ze haar kunnen tonen. (Foto Eric Laurijssen)
 
De Sliedrechtse begon overtuigend aan het weekend door in beide trainingen op zaterdag de snelste tijd op de klokken te zetten. Tevreden blikte ze terug op de zaterdag en begon zich voor te bereiden op de zondag.
 
Meteen koppositie
Zondagochtend ging Lotte verder waarop ze zaterdag was gestopt. Ze had in de tijdtraining gelijk het juiste ritme te pakken en zette de snelste tijd op de klokken. Hiermee mocht ze in haar race als eerste een plaats zoeken achter het starthek. Na goed overleg en verschillende andere wedstrijden gekeken te hebben, koos ze voor het tweede starthekje. Toen het hek naar beneden klapte, spoot ze weg en pakte meteen de koppositie. Lotte werkte een gecontroleerde wedstrijd af waarbij ze de koppositie niet meer uit handen gaf. Dolgelukkig kwam ze als winnares over de finish en nam trots plaats op het hoogste schavot.
 
Wedstrijden
Deze week staat er voor Lotte een selectietraining op het programma en een aantal andere trainingen om vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 goed voorbereid aan de start te komen in de supercross in Goes. Als alles volgens plan verloopt zal ze zondag 21 januari 2018 deelnemen aan de clubwedstrijd in Arnhem.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld