Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

‘Lokale omroep dupe fout Ziggo’

SLIEDRECHT – De lokale omroep MerweRTV is de dupe geworden van werkzaamheden van het kabelbedrijf Ziggo. Dat schrijft de zender op hun website. Dinsdag 3 november 2015 is de verbinding hersteld.

Tijdens werkzaamheden werd volgens de omroep een kabel verwijderd, waardoor de verbinding werd verbroken. Daardoor was zowel MerweRadio als MerweTV niet via de kabel te horen. (Foto Sliedrecht24)

Snel kon het probleem volgens de omroep niet worden opgelost. “Voordat de fout hersteld kan worden, moet er eerst een aanvraag worden gedaan bij de gemeente Sliedrecht. Er is namelijk een vergunning nodig om graafwerkzaamheden. Pas als die is afgegeven, kan er een nieuwe kabel worden gelegd”, aldus de lokale omroep op hun website.

Niet digitaal
Het is niet de eerste keer dat de omroep kabelproblemen ondervindt. Eerder was er een kabelbreuk (onder voorheen UPC-red.), die pas na zeer lange tijd kon worden opgelost. MerweRTV is één van de weinige lokale omroepen in Nederland, die niet digitaal is te ontvangen. De omroep zou door de fout al dagen uit de lucht zijn geweest, maar gezien de weinige reacties op sociale media hebben niet veel mensen dat opgemerkt. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld