Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

‘Lokaal kunnen extra coronamaatregelen worden opgelegd’

SLIEDRECHT – “Als we het tij met elkaar niet keren, dan dreigen we de grip op de verspreiding van het coronavirus weer te verliezen. En verspelen we de winst die we met elkaar in de afgelopen maanden hebben geboekt”, schrijft de gemeente Sliedrecht op hun website

Maandag 10 augustus 2020 zijn de landelijke maatregelen tegen corona verscherpt. Bovenop de landelijke geldende maatregelen lokaal kunnen extra maatregelen worden opgelegd. “Mensen houden zich niet goed aan de regels. Steeds meer mensen krijgen corona. Het is nu verantwoordelijkheid nemen om een tweede golf te voorkomen. Je houden aan de maatregelen”, bericht de gemeente, die nog niet met extra maatregelen is gekomen. 

Zorgen
Bij klachten: blijf thuis en laat je testen. Houd altijd afstand, was je handen stuk, werk zo veel mogelijk thuis en vermijd drukte. Gemeente Sliedrecht op internet: “Nog steeds leven gelukkig veel mensen de basisregels na. Maar wat ons zorgen baart is dat er ook heel veel mensen zijn die dit niet doen. Dat zien we terug in de recente uitbraken.” Afgelopen week nam het aantal coronabesmettingen in Sliedrecht met vijf toe. Dinsdag 11 augustus 2020 worden de wekelijkse nieuwe cijfers verwacht van de Dienst Gezondheid en Jeugd ZHZ. 

6 gedachten over “‘Lokaal kunnen extra coronamaatregelen worden opgelegd’”

 1. Voordat buitenstaanders denken, dat Sliedrecht voornamelijk bewoond wordt door “lomperikken”, wil ik graag opmerken, dat ik weinig of geen slechte ervaringen heb met het afstand houden en zeker niet met boos wordende mensen, waar je dan een grote mond van krijgt.
  Integendeel zelfs, ik hoor eerder “sorry” of zie mensen besmuikt lachen en uitwijken als je per ongeluk wat te dicht bij elkaar komt.
  Maar misschien gaat het ook wel om de manier, waaróp je er een ander op attent maakt, dat enige afstand gewenst is.

 2. Wat mevr. Van voorst zegt, gebeurt al weken.
  Ik sta achter de streep, mensen komen uit andere gang.
  Vanochtend weer bij Ah.
  Boodschappen van ander lagen zo wat onder mijn arm.

  De mensen willen vrijheid.
  Tegen welke prijs dan ook.
  Een kennis wil bij mij komen.
  Wacht al zes maanden tot ik ja zeg.
  Ik heb suikerziekte en hij ook.
  Een te groot risico!

 3. Ik heb al paar keer meegemaakt dat niet al mensen aan 1,5m afstand houden.
  Als je er wat van zegt, dan worden ze boos.

 4. Zojuist bij Dirk.
  Ik sta bij de service balie.
  Komt er tot twee keer toe een medewerkster vlak naast me staan.
  Heb er ook wat van gezegd.
  Krijg je een boze blik.

 5. Als je er iets van zegt, dan loop je de kans op een woordenwisseling, een gevecht of erger, om een mes tussen je ribben te krijgen.

 6. In de winkels, AH en Jumbo bijv., wordt meer onverschilligheid opgemerkt . 1,5 m is ver te zoeken!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld