Lockdown treft lokale ondernemers, verenigingsleven en families

SLIEDRECHT – Voor ondernemers is december vaak een drukke maand. En dan komt er slecht nieuws. Alles behalve een feestelijke kerstboodschap. Zaterdagavond 18 december 2021 kondigde de Nederlandse regering opnieuw een harde lockdown aan, die ondernemers treft. Maar ook het verenigingsleven, scholen en families. Deze gaat in op zondag 19 december 2021, 05.00 uur.

De Kerkbuurt zaterdagmiddag 18 december 2021. Er zijn grote zorgen rond de opkomst van de coronavariant omikron. Geprobeerd wordt een grote besmettingsgolf tegen te houden. Veel ondernemers moeten de deuren gesloten houden. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Alle volgens de overheid niet-essentiële zaken moeten de deuren sluiten tot en met zeker vrijdag 14 januari 2021. Open blijven supermarkten, levensmiddelen winkels, apotheken, opticiëns, audiciëns, contactberoepen, autogarages en bibliotheken. Dicht gaan onder meer horeca (mag wel afhalen en laten bezorgen – red.), kledingwinkels en musea.

Tekst gaat verder onder tweet.

Ook gaan tot maandag 10 januari 2021 alle basisscholen dicht net als middelbare scholen en het hoger onderwijs.

Ontvangen mensen
Buiten mag je met maximaal twee mensen samen zijn. Binnen ook maximaal twee bezoekers (kinderen onder de 13 jaar uitgezonderd). Met kerst en de jaarwisseling wordt een uitzondering gemaakt, want dan mogen er maximaal vier bezoekers binnen zijn. Dat geldt ook voor buiten tijdens de kerstdagen, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag. Buitensportlocaties mogen geopend zijn van 05.00 – 17.00 uur. 

17 gedachten over “Lockdown treft lokale ondernemers, verenigingsleven en families”

 1. Beste heer Wink.
  Ook U wens ik zeker fijne feestdagen toe.
  Ik had al gereageerd op deze kostelijke opmerking over de psycholoog maar deze is op een verkeerd artikel als reactie terecht gekomen.
  Ws heb ik dat zelf gedaan door alle stress.
  Nou niet echt hoor.
  Geen stress.
  Maar Dhr Wink U heeft idd wederom weer gelijk.
  Volgens mij mogen wij onze mening niet geven.
  En met stront gooien ☹️ ja zeker dit gebeurt .
  Maar wat het nou ook al weer ?
  Heb U naaste lief .
  Of toch niet ????

 2. Laatste reactie n.a.v. inbreng dhr. Schram en Wink,

  Beste heren,

  U mag natuurlijk van mij een mening hebben. Die mag u ook nog ventileren.
  Wat wel erg ongewenst is, is dat u telkens met uw negatieve opmerkingen een bepaalde bevolkingsgroep wegzet. Niet ik gooi dus met stront (uw woorden) maar houd u een spiegel voor: Zijn uw opmerkingen gegrond? Hebt u contact gezocht met de Calvijnschool? Zo niet, houd dan uw stuitende opmerkingen voor u. Het past niet bij het artikel en u beschadigt. Loopt u anders eens langs de Scheldelaan en vraag of u iemand kunt spreken van de directie. Ik denk dat ze u gewoon te woord zullen staan maar, let op: zonder mondkapje bent u niet welkom.

 3. Beste M. Schram.
  Zojuist heeft u de emmer met stront van Maikel de Lange over u heen gekregen. Met deze gasten is niet te praten. 1.5 Meter- waarom- Mondkapjes – waarom- In Sliedrecht is het een doodzonde als je over bescherming praat, zoals u bedoelt met uw vraag. We leven momenteel met de dood in de schoenen met de ernst van de CORONA. Weldenkende mensen denken aan elkaar. En dan nog openlijk zeggen dat u een sessie bij een psycholoog moet gaan volgen. Dat geeft aan waar het verstand zit bij deze mensen. Maar laten wij als weldenkende mensen nu maar aan onze middenstanders denken die op het randje staan, en aan de mensen welke wel gevaccineerd zijn, en toch op het randje van de dood schommelen. En dan kom je gewoon weer bij uw vraag.- Waarom-
  Ik wens u en de uwen hopelijk fijne dagen. En een gezond 2022 zonder corona.
  Met vriendelijke groet Heb Wink.

 4. dhr. Schram,

  Wat een supernegatieve uitingen doet u toch. U laat hiermee zien dat u er echt niets van begrijpt. Denkt u nu werkelijk dat de – door u altijd gehekelde groep – gelovigen echt lak heeft aan regels? Als u een eerlijk antwoord wilt hebben waarom de Calvijnschool maandagmorgen open is, stuurt u een beschaafde mail naar [email protected]. U zult merken dat er over alles is nagedacht en dat beslissingen met volle verantwoordelijkheden worden genomen.
  Maar a.u.b. houd op met deze zwartgalligheden of ga een sessie aan bij een psycholoog.

 5. Hoe is het mogelijk dat de Calvijn school open is op 20dec. Ook zijn er nooit mondkapjes gedragen. Zijn zij boven de wet verheven…denken zij niet aan hun medemens. Burgemeester doe er wat aan….. dat is toch u missie.

 6. Schiet mij maar in een kerstboom.
  Horeca op slot.
  Winkels op slot.
  En op maandag de Calvijn school gewoon open.

 7. Ronald Maat.
  Respect voor u. Gelukkig staat ik niet alleen met mijn uitlatingen. Alleen jammer dat je tegen een muur aan loopt. Maar net zoals u zegt; Wat als ze ziek worden? Tja. Dan staan ze voor in de rij bij het ZH. Alleen jammer dat de weldenkende medemens dan de dupe wordt. Want in Nederland mag zorg niet geweigerd worden. Ook niet als ze het over zichzelf afroepen. Maar let op. Ze gaan gewoon door met de weg die ze ingeslagen zijn. EEN DOODLOPENDE WEG. En als er dan iemand met gezond verstand daar een vraag over stelt, krijg hij een onvoldoende van Sliedrecht 24. Die dan snel de onvoldoende terug trekt. Maar een zondagschool. Blijft gewoon in het Nederlands EEN SCHOOL.

 8. Ik geef dhr scherm helemaal gelijk met deze vraag maar het antwoord is heel makkelijk deze personen geloven in iets en hebben gewoon lak aan regels maar als ze ziek worden wel als eerste geholpen willen worden doe dan ook zo stoer en ga dan niet naar een ziekenhuis neem je verantwoording en denk niet alleen aan je zelf je zie nu weer waar het tot gebracht heb. Geloof oké maar dat kan je thuis zonder dat je met teveel mensen in de kerk te zitten en lekker zingen.

 9. Geachte Heb Wink.
  Ik heb in ieder geval antwoord op mijn vraag.
  Vanmorgen was ik al vroeg op pad en ik dacht wat is dit ?
  Ik ben het geheel met U eens .
  Hier in Sliedrecht hebben bepaalde mensen toch echt lak aan de regels.
  En idd als je iets zegt wordt dit niet in dank afgenomen.
  Maar goed we zullen wel zien hoe het zich verder gaat ontwikkelen.

 10. Mensen, niets aan hand! In België kun je gewoon je kerstboodschappen halen en lekker uit eten gaan bij de lokale horeca. Kroegen zijn tot 23:00 open maar als je al om 18:00 uur begint, hoeft dit tijdstip geen probleem te zijn! 🙂 Alleen een bioscoopje? Geen probleem!! Hotelletje en de volgende dag nog even (goedkoper) tanken…. Veel plezier! Het aantal mensen “bij-elkaar” is een advies en geen verplichting!!!!

 11. Geachte M. Schram Daar mag je niet over praten in Sliedrecht. Dat is namelijk de zondagschool van de kerk. Als je daar iets over zegt. Krijg je een emmer stront over je heen. Een zondagschool verspreidt geen corona virus. Ook de ouders die de kinderen brengen, en zoals wij dagelijks zien hoeven die de 1.5 meter niet te handhaven. Het is te droevig voor woorden voor de ondernemers die weer hun deuren weer moeten sluiten. Wat moeten deze ondernemers met de inkoop doen. Als oud ondernemer weet ik dat deze dagen een extra omzet genereerd. Dus deze vraag van u heeft wel degelijk te maken met de corona bepaling en het beleid van de regering.
  Volgens mij heeft uw vraag wel degelijk connectie met de lockdown. Alle scholen sluiten hun deuren heeft Rutte gezegd. DUS ALLE SCHOLEN GEEN UIT ZONDERINGEN. Dat heeft niemand hem horen zeggen.
  Maar op Sliedrecht24 moet je uitkijken wat je zegt. Als het niet in het straatje valt krijg je het antwoord van wat u gekregen heeft.
  ( Weer iets voor Gijs v/d Leeden)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld