Japans restaurant Oishi Fusion

LIVE BLOG: Gevolgen van krachtige storm in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Een storm tot zeer zware storm trekt zondag 9 februari 2020 over Nederland. Mede door de zware tot zeer zware windstoten (mogelijk tot 120 /130 km per uur – red.) kan er schade ontstaan. De hevige storm gaat gepaard met felle buien. In de namiddag, zondagavond / maandagnacht waait het erg hard. Oorzaak is een groot lagedrukgebied boven de Atlantische Oceaan. De redactie van Sliedrecht24 maakt op deze pagina voortdurend updates sinds zondagmiddag 15.00 uur over de gevolgen van de storm in het Baggerdorp. Tip de redactie: info@sliedrecht24.nl !

22.00 uur:
Wij sluiten het liveblog. 

21.36 uur:
Momenteel in Sliedrecht flinke stortbuien en nog altijd veel wind. De verwachting is dat de wind na 22.00 uur wat gaat afnemen, maar het blijft stormachtig.

20.20 uur:
Een krachtige storm met stevige windstoten trekt momenteel over Sliedrecht. De storm gaat gepaard met veel regen.

19.59 uur
Zware takken van bomen gewaaid in de groenstrook achter Tienhoogflat aan Sperwerstraat. (Foto Ruben van der Sterren / Sliedrecht24)

19.48 uur
Brandweer Sliedrecht rijdt voortdurend van de ene plaats naar de andere om waar nodig hulp te bieden of bomen die zijn omgewaaid in stukken te zagen. 

18.42 uur: 
Het treinverkeer tussen Dordrecht – Geldermalsen is stilgelegd vanwege de storm. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

18.41 uur:
Melding van kapot gewaaid bord met doek gemeente Sliedrecht bij Parallelweg / afslag Sliedrecht-West. 

18.35 uur:
Achter de Merelstraat viel een grote, oude berk op een overkapping. Deze liep schade op. Brandweer Sliedrecht was volgens betrokkenen snel ter plaatse om de helpende hand te bieden. (Foto Patricia de Jong)

16.26 uur
Ook aan de Parallelweg ging door de storm een boom om. Omdat de omgewaaide boom het fietspad blokkeerde, werden de politie en brandweer ingeschakeld. (Foto Arina van Ruijven-de Vries)

16.01 uur:
Voor fietsers is het opletten! Deze boom ligt deels op de Tiendweg achter het Willem Dreespark. Politie en brandweer zijn gewaarschuwd. (Foto Vincent de Noord)

15.22 uur:
Het waterpeil is nog zeker een meter onder de rand aan de Schuttevaerkade. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

15.17 uur:
Afvalcontainer aan de Kubus. Spullen waaien hier door de harde wind weg. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

15.07 uur:
Locatie Adriaan Volkersingel, waar bewust weinig auto’s staan geparkeerd. Takken kunnen tenslotte uit de bomen vallen. De hond moet eruit. En dat betekent dat er soms geen keuze is om naar buiten te gaan. Anderen gaan juist naar buiten om de storm te beleven. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

15.02 uur: 
Rivierdijk ter hoogte van bouwlocatie Lanser. Aan beide zijden zijn de bouwhekken omgewaaid. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

15.00 uur:
Tot heden valt de stormschade in Sliedrecht nog mee. Vooral afgewaaide takken, omgewaaide borden of weggewaaid vuil.

3 gedachten over “LIVE BLOG: Gevolgen van krachtige storm in Sliedrecht”

  1. Opgepast, omgewaaide boom op het fietspad langs de parallelweg. Melding gemaakt bij politie en brandweer

Plaats een reactie

*=Verplicht veld