Lezing over graancirkels bij Vrouwen van Nu

SLIEDRECHT – Annemieke Witteveen uit Spijkenisse is dinsdag 9 januari 2018 te gast bij Vrouwen van Nu afd. Sliedrecht. Ze geeft een lezing in Stichting Waardeburgh locatie Parkzicht, Lijsterweg 27. De avond begint om 19.30 uur. Gratis voor leden; anderen betalen € 5,– entreeprijs.

Annemieke Witteveen werkt op dit moment aan een reisgids voor Wiltshire, het gebied waar de meeste graancirkels verschijnen.

In de afgelopen jaren zijn er met grote regelmaat artikelen en foto’s van haar hand gepubliceerd in verscheidene boeken en tijdschriften. Witteveen (1966, Spijkenisse) is lerares basisonderwijs binnen het reguliere onderwijs in Spijkenisse. Ruim 15 jaar geleden kwam zij in aanraking met het fenomeen graancirkels en werd hierdoor zo geraakt dat zij wist dat dit was waar ze altijd naar op zoek was geweest zonder het zelf te weten. Vanaf dat moment trekt zij jaarlijks naar Wiltshire om het fenomeen van dichtbij te bestuderen. 

Mening
Met grote regelmaat geeft zij lezingen waarin ze graag haar belevenissen, ervaringen en bevindingen in de velden deelt. Het onderwerp graancirkels geeft altijd stof tot nadenken en leidt regelmatig tot discussies. Tijdens haar lezingen vertelt ze aan de hand van prachtig beeldmateriaal vol passie over graancirkels. Zij vindt het belangrijk dat iedereen daarbij zijn eigen mening kan vormen. In 2008 verscheen in Wiltshire de graancirkel met de afbeelding van the Goddess. Een gebeurtenis die diepe indruk maakte omdat zij in de dagen daarvoor deze had gemanifesteerd met een kennis. Nieuwe inzichten werden hierdoor geopenbaard.

Handvat
Via de geschiedenis, waarin oude afbeeldingen van godinnen over de hele wereld vereerd werden in een matriarchaal tijdperk, vertelt ze de lezing “De Godin in Graancirkels” wat het doel van graancirkels in deze patriarchale tijd is. Dit verhaal gaat echter niet alleen over onze geschiedenis of over de toekomst, het gaat niet alleen over graancirkels, het gaat bovenal over ons: zijn graancirkels een handvat om in te zien dat we zelf verantwoordelijk zijn voor een betere samenleving en te komen tot het ware Zelf zoals Jung dat beschrijft? Zijn het mandala’s, opgebouwd met behulp van Heilige Geometrie? Maar bovenal, wát doet het met óns als je je bezighoudt met graancirkels?

Boeken
In de afgelopen jaren zijn er met grote regelmaat artikelen en foto’s van haar hand gepubliceerd in verscheidene boeken en tijdschriften. Eerder verscheen haar kinderboek, getiteld ‘Cirkeljagers’. In dit boek maken kinderen, in de leeftijd van 9 tot 12 jaar, kennis met het bijzondere fenomeen graancirkels. Door middel van een spannend verhaal krijgt de lezer veel informatie over graancirkels. Inmiddels is het tweede kinderboek ‘Schatzoekers’ ook verkrijgbaar. Daarin ontdekt de hoofdpersoon uit ‘Cirkeljagers’ het geheim van de Grote Piramide. 

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld