Leren striptekenen lijkt vooral erg populair bij meisjes

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Tekenen kan de 67-jarige Arie de Groot als de beste. Gewoon mooie tekeningen maken of striptekenen. Enige tijd geleden exposeerde hij nog als één van de Sliedrechtse kunstenaars in het Sliedrechts Museum aan de Kerkbuurt. Woensdagmiddag 11 januari 2023 bevond De Groot zich in het Creatief Centrum aan de Maaslaan. Ruim tien kinderen, allen meisjes, leren het tekenen van de meester.

Enthousiast werd er woensdagmiddag getekend. In eerste instantie ging het om het natekenen van bijvoorbeeld Donald Duck. De Groot leerde de kinderen de beginselen van het tekenen. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.

Er is zoveel animo om mee te mogen tekenen, dat hij inmiddels twee groepen kinderen heeft. Woensdagmiddag was het de eerste keer; woensdag 18 januari 2023 komt de tweede groep. De kinderen komen vanaf nu om de veertien dagen langs tussen 13.30 – 16.00 uur. Het is een workshop voor kinderen tot ongeveer tien jaar, die wordt gegeven in het kooklokaal.  

Ouderen
Of hij ook voor volwassenen de cursus gaat geven? De Groot weet het nog niet. “Ik moet niet te veel op mijn hals halen”, lacht hij, terwijl hij met plezier weer tips geeft aan een jonge tekenaar. Dat het aantal aanmelding storm zou gaan lopen, dat had hij niet verwacht. Er doen nu veel kinderen mee. Dat is toch de toekomst. Het leidt ongetwijfeld tot meer tekentalent in Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld