Japans restaurant Oishi Fusion

Leerlingen openbare basisschool De Wilgen schuiven aan voor schoolontbijt

door Brenda Donk
SLIEDRECHT – Gezellig met elkaar ontbijten in de klas. Dat deden dinsdagmorgen 5 november 2019 de leerlingen van basisschool De Wilgen. In plaats  van leerboeken en schriften lagen er nu aan het begin van de schooldag verschillende gezonde etenswaren op de tafeltjes van de kinderen. De Wilgen is één van de 2750 basisscholen die dit jaar meedoet aan het Nationaal Schoolontbijt.

Kinderen konden kiezen uit onder andere volkorenproducten, gezond beleg zoals kaas en als drankje melk of thee. Hagelslag was er niet. De eerste jaren stond dit wel op het menu, maar in 2014 is dit zoete broodbeleg uit het pakket gehaald. (Foto Brenda Donk / Sliedrecht24)

Het ontbijtpakket is samengesteld volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Scholen ontvangen naast het ontbijtpakket ook vernieuwd lesmateriaal, waaronder een animatievideo en een ontbijtmeter, die kinderen moet helpen ontdekken hoe gezond ze ontbijten.

Rust
Een half miljoen kinderen doen deze editie mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Er is dit jaar vooral aandacht voor rustig ontbijten. Zonder telefoon, tablet of televisie te kijken. Het Nationaal Schoolontbijt ging maandag van start. De landelijke start was in het Koninklijk Concertgebouw met ‘rustgevende’ muziek.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld