Leerling obs Henri Dunant in Senaat Nederlandse Kinderjury

SLIEDRECHT – Leerling Arwen Stam (6) van openbare basisschool Henri Dunant keek woensdagmorgen 6 maart 2019 raar op haar neus. De jeugdige Sliedrechtse vertegenwoordigt de provincie Zuid-Holland in de Senaat, de vakjury van De Nederlandse Kinderjury.

Arwen Stam werd verrast door jeugdboekenschrijfster Marte Jongbloed. Arwen is in de klas officieel geïnstalleerd in de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Voor het kersverse Senaatslid was er ook een taart, waar heel de klas van mocht meeëten. (Foto Brenda Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

De Senaat bestaat uit twaalf kinderen, één uit elke provincie. De Senaat werft stemmen, vlogt of blogt en leest alle boeken van Nederlandse auteurs uit de Leeslijst van de Nederlandse Kinderjury. Daaruit kiest de Senaat per leeftijdscategorie een winnaar. Deze boeken krijgen de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury. De Nederlandse Kinderjury kiest elk jaar het beste kinderboek van het jaar. De jury bestaat uit alle kinderen van 6 t/m 12 jaar. Daarmee is de Nederlandse Kinderjury de grootse publieksprijs van Nederland. De bekendmaking en prijsuitreiking zijn woensdag 26 juni 2019.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld