Oishi Fusion

Leef- en leerhuis voor jonge moeders gaat vrijdag officieel open

SLIEDRECHT – Het Timohuis aan Baanhoek 73 opent vrijdag 15 januari 2021 de deuren. De officiële opening is om 10.00 uur door wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Sociaal, Zorg en Welzijn. Dat doet hij samen met de initiatiefnemers Diana Blokland en Judith Vermoen.

Op de foto Judith Vermoen (links) en Diana Blokland met haar kleinkind. Het Ti(ener)mo(eder)huis geeft jonge (aanstaande) moeders begeleiding en onderdak.  Je moet dan denken aan de leeftijd van 14 tot 21 jaar. (Foto Timohuis)

Bij het Timohuis zijn jonge moeders welkom, die nergens terecht kunnen en vastgelopen zijn in hun  leefomstandigheden. Hen wordt allereerst opvang en ondersteuning geboden in aanloop naar de bevalling. Daarna richt de begeleiding zich op de zorg voor moeder en kind en op de hechting tussen hen beiden. Het uiteindelijke doel is dat zij, na afloop van de opvang, zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij en zo een mooie en duurzame toekomst tegemoet gaan. 

2 gedachten over “Leef- en leerhuis voor jonge moeders gaat vrijdag officieel open”

  1. Karel, wat een ontzettend bekrompen reactie. In sommige gezinnen is er geen ruimte om over seks te praten. Hierdoor durven en kunnen jonge meiden soms niet vragen of ze met de pil mogen beginnen. En jongens durven niet over condooms te beginnen, wanneer er om wat voor reden ook, geen mogelijkheid voor is het binnen hun leefomgeving. Bij u is het misschien nog nooit gebeurd dat u in the heat of the moment even niet nadenkt, of het gevaar niet heeft gezien van onbeschermde seks, maar dit gebeurt wel. Ook ontstaan er zwangerschappen door de pil heen, of door een gescheurd condoom.
    Een abortus kan niet altijd meer en is ook zeker niet altijd gewenst. Als er een kindje in je groeit, neem die beslissing dan maar eens.
    Het is mooi dat er voor deze jonge meiden een plek is. Mooi initiatief!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld