Oishi Fusion

Lasco Staalbouw B.V. bestaat 60 jaar

door Peter Donk
SLIEDRECHT – De directie van familiebedrijf Lasco Staalbouw B.V. aan Molendijk 102 heeft donderdag 14 januari 2021 samen met het personeel stilgestaan bij het 60-jarig bestaan. Uitbundig kon dat uiteraard niet gevierd worden vanwege het heersende coronavirus. Het bedrijf is in Sliedrecht een begrip!

Lasco Staalbouw B.V. is een familiebedrijf. Inmiddels werkt de derde generatie in de onderneming. (Foto Lasco Staalbouw B.V.) 

Het bedrijf werd 14 januari 1961 opgericht door Johan van der Vlies. Dat deed hij samen met twee compagnons. De tweede generatie bestond uit de zonen van Johan, Teus en At van der Vlies en Theo Advokaat, zoon van mede-oprichter Jo Advokaat. En inmiddels is de derde generatie aangetreden en die bestaat uit de broers Richard en Mark van der Vlies én neef Thijs van der Vlies. Zij hebben tegenwoordig met z’n drietjes de dagelijkse leiding, waarbij ze worden bijgestaan door vader Teus. Teus en At van der Vlies zijn nog wel de eigenaren.

Tekst gaat verder onder tweet.

Opdrachtgevers
Het bedrijf is altijd aan de Molendijk gevestigd geweest, waarbij tegenwoordig ook gebruik wordt gemaakt van een aanlegkade aan de Beneden-Merwede, op Het Plaatje. Voornaamste opdrachtgevers zijn bedrijven die werkzaam zijn in de baggerindustrie. Je moet dan denken aan grote ondernemingen als Royal IHC, Koninklijke Boskalis Westminster N.V. en baggeraar Van Oord. Voor hen worden onder meer baggerleidingen gemaakt, maar ook zuig- en persleidingen, zuigmonden en de fabricage van flenzen. 

Fijn bedrijf
Bij Lasco Staalbouw B.V. werken zo’n dertig mensen. Betrokken werknemers spreken van een uniek familiebedrijf, waar ‘de mens telt’. Lasco Staalbouw B.V. staat bekend als betrokken naar werknemers en hun klanten. Het is geen logge organisatie en ‘heel plat’ in hiërachie. Een fijn bedrijf om lang te kunnen werken. Een aantal werknemers werkt al ruim veertig jaar bij het bedrijf. Voor 2021 is het bedrijf – dat ook last heeft van de ingestelde coronamaatregelen – in zakelijk opzicht hoopvol gestemd.

4 gedachten over “Lasco Staalbouw B.V. bestaat 60 jaar”

 1. wat is lasco groot geworden zeg, heel mooi , en gefeliciteert met julie 60 jarig jubileum, ik heb hier als lasser gewerked in 1976 met oa.kees volker,adrie de bruin, het was een klein ploegje, jo zat op kantoor ,en jo advocaat en hans op de werkvloer, 1 werkloods en de gantel erachter waar de pontons te water gingen, hele fijne mensen en een plezierige werkgever!
  de allerbeste wensen voor de toekomst
  bennie korteland
  canada.

 2. Terugdenkend aan de vele jaren dat ik voor IHC Sliedrecht werk mocht uitbesteden aan Lasco-Staalbouw kan ik alleen maar beamen wat kleinzoon René ons laat weten.

  Mooie herinneringen heb ik aan die tijd overgehouden en wat bovenkomt is dat het vooral een eerlijk bedrijf is, nakomt wat het heeft beloofd en geen uitdaging uit de weg gaat.
  Neem daarbij de constante kwaliteit, een betrouwbare levertijd én een goede prijs, dan heb je daar als klant geen omkijken meer naar.

  Ik wil dan ook de huidige directie van Lasco-Staalbouw van harte feliciteren met dit 60 jarig jubileum en veel succes wensen voor de toekomst.

  Arie van der Hel

 3. Opa! “Johan vd Vlies”
  Jo Advokaat
  Hans Lavooy

  Enorm bedankt, namens jullie aanhang (fam) maar ook namens vele dorpelingen..
  (Werkgelegenheid,sponsoring van bv baggerfestival, proberen/streven personeel en bedrijven eerlijk te behandelen.

  Jullie 3 waren een goed team, maar Theo Advokaat, At en Teus vd vlies waren ook dream team met zn 3e…
  Hoop dat jullie 3 (nieuwe generatie) net zo goed en succesvol mag wezen als vorige 2 generaties… 1 tip… hou moraal van lasco aan… wees eerlijk en goed voor elkaar en samen kom je t verst… wat opa en compagnons voor ogen had toen ze begonnen. Dat onze gezinnen/fam t goed hebben en je een bijdragen kan leveren aan samenleving/dorp. Ga zkr niet uit de hoogte doen want zonder opa Hans en jo hadde jullie daar niet gezeten. Vergeet nooit waar je vandaan kom. Heel veel succes en op naar de volgende 60 🤪!

  Opa zei altijd achter succesvol man staat altijd een succes volle vrouw.

  En dat hadde ze gelukkig alle 3! Dus ook jullie alle 3 oma, tante corrie en tante Nel bedankt! Want zonder jullie support waren die 3 ook nie zo ver gekomen gok ik.

  Anders hadde ze het vast niet gered 😂👍🏻

  Opa en oma ik ben trots op jullie en jullie zeer dankbaar voor alles…

  Ome Hans tante Nel
  Hoop dat jullie ook vol trots terug kunnen kijken op de afgelopen 60 jaar!

  En denk namens alle nazaten te mogen zeggen dat we jullie 6 zeer dankbaar zijn voor alles…

  Liefs

  Een kleinzoon

Plaats een reactie

*=Verplicht veld