Oishi Fusion

Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – De redactie van online krant Sliedrecht24 bericht dagelijks over de coronamaatregelen in Sliedrecht. In dit liveblog van woensdag 21 oktober 2020 het laatste nieuws over het coronavirus, ontwikkelingen en reacties. Dit artikel wordt de hele woensdag aangevuld. 

Nieuws melden rond corona uit Sliedrecht? Stuur een e-mail naar: [email protected]

17.20 uur:
De Burenraad van DuPont en Chemours heeft dinsdagavond 27 oktober om 19.30 uur overleg met de directies van de chemiebedrijven. De vergadering is in verband met corona digitaal. Er wordt onder meer gesproken over de stand van zaken van de aangevraagde vernieuwde bedrijfsvergunningen, communicatie en de actualiteiten, zoals uiteraard ook corona. De Burenraadsleden zijn betrokken omwonenden uit Sliedrecht, Papendrecht en Dordrecht.

17.11 uur:
Sinds een week kan iedereen die bij de GGD getest de positieve uitslag online inzien. De meldingen worden ingelezen door een systeem dat positieve uitslagen, nadat de uitslag door de geteste persoon online is ingezien, ook worden doorzet naar de GGD. “Bij een paar GGD’en is dit door een technisch probleem niet goed verlopen. Dit geldt ook voor het doorzetten van de meldingen naar de GGD Zuid-Holland Zuid (ZHZ). Gebleken is dat het systeem in de eerste dagen (na 14 oktober) niet goed heeft gewerkt. Daardoor zijn 375 positief geteste personen uit de regio ZHZ niet in het overzicht van de GGD en van het RIVM verwerkt”, bericht woensdag 21 oktober 2020 de Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ.

In deze teststraat wordt mensen gecheckt op het coronavirus.

Het bron- en contactonderzoek is voor een aantal mensen volgens de dienst later opgestart dan wenselijk. “De GGD ZHZ is bezig met een inhaalslag voor wat betreft het uitvoeren van de bron- en contactonderzoeken. Daarnaast is landelijk ondersteuning ingezet om het bron- en contactonderzoek uit te voeren”, schrijft de dienst op hun website. De verwachting is dat de achterstand uiterlijk zondag 25 oktober 2020 is ingelopen. Inmiddels is volgens hen het probleem opgelost. De dienst bericht: “In het overzicht van vrijdag 23 oktober 2o2o worden de eerder positief geteste personen toegevoegd. Daardoor kan de indruk ontstaan dat er in de afgelopen week sprake is van een toename van het aantal besmette personen. Dit is niet het geval maar van een stabilisatie van het aantal besmettingen is (nog) geen sprake.”

15.08 uur:

15.00 uur:

14.40 uur:

14.12 uur: 
Vaste medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis in o.a. Sliedrecht krijgen een bonus van € 1.000,– onder een aantal voorwaarden. Je moet als personeelslid tussen zondag 1 maart 2020 en dinsdag 1 september 2020 in loondienst zijn geweest voor tenminste 36 uur. Je krijgt de bonus ook pas als je deze niet al ergens anders hebt opgestreken. Vakantiekrachten en stagiaires van het ziekenhuis krijgen niets.

Dit is de locatie in Sliedrecht. Het Albert Schweitzer ziekenhuis maakt het geld in november 2020 over bij het salaris van het personeel. Medewerkers is dat dinsdagmiddag meegedeeld. (Archieffoto Albert Schweitzer ziekenhuis) 

11.55 uur:
Wnd. burgemeester Dirk van de Borg (CDA) van de gemeente Sliedrecht heeft woensdagochtend op Sliedrecht24 een ingezonden brief geplaatst. Hij zegt daarin onder meer: “Ik wil u daarom vragen om opnieuw scherp te zijn. Om u écht te houden aan de nieuwe maatregelen. Er zit niemand in Sliedrecht (en daarbuiten) te wachten op een nieuwe lockdown. We staan samen voor de uitdaging om corona onder controle te krijgen. Dat betekent dat we hard op de rem moeten trappen. Ook zoeken naar uitzonderingen op de regels is niet de bedoeling. Of om steeds de grenzen van het maximale op te zoeken. Beperk je sociale contacten waar het maar kan.” Lees hier meer

(Foto gemeente Sliedrecht)

00.00 uur: 
Het laatste corona-liveblog van dinsdag 20 oktober 2020 vind je hier online.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld