Laarzendag op prachtige voorjaarsdag in en bij Nationaal Baggermuseum

SLIEDRECHT – Het weer was er absoluut niet naar zaterdag 14 mei 2022 en toch was het bij hét Nationaal Baggermuseum aan de Molendijk de eerste Laarzendag. Iedereen die een paar van dit schoeisel droeg, mocht bovendien gratis naar binnen. Ruim driehonderd bezoekers, waarvan velen op de fiets.

In het kader van 600 jaar St. Elisabethsvloed was met verschillende organisaties in NLDelta de allereerste Laarzendag georganiseerd met tal van (kinder)activiteiten, waarin laarzen centraal stonden. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De activiteiten waren samen met Home Start Sliedrecht, Buurtgezinnen Sliedrecht, er lag een boot van Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam en de mobiele baggerfabriek van Waterweg georganiseerd. Burgemeester Jan de Vries (CDA) bracht samen met de kersverse wethouder Roelant Bijderwieden (VVD) een bezoek op laarzen en keken o.a. bij de baggermolen Friesland.

Kindervermaak
Ook Brandweer Sliedrecht was aanwezig. Kinderen konden langs de rand van Het Plaatje met twee brandslangen spuiten. De attracties van de Baggerpraktijktuin waren vol operationeel. Kinderen konden zelf van ‘baggerbeton’ in een papieren beker een kaarsenstandaard maken. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld