Kwalificatie en EK punt voor motocrosser Lotte van Drunen

KEGUMS (L) / SLIEDRECHT – Motocrosser Lotte van Drunen heeft zich in het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 april 2022 bij de derde wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap in Kegums in Letland weten te kwalificeren voor de wedstrijd. Daarnaast wist ze in de eerste manche ook nog een EK punt te scoren, wat een hele knappe prestatie is.

Dat Lotte van Drunen positieve stappen vooruit maakt zal niemand zijn ontgaan. Haar trainer, stabiele omgeving en team hebben hier een grote bijdrage in. (Foto Fullspectrum Media)

Ze kwam aan de start bij de derde wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap. In de vrije training was het nog wat zoeken naar de juiste lijnen en snelheid en kwam ze uit op een twintigste tijd. Ze wist dat ze er in de tijdtraining een tandje bij op moest doen omdat de beste twintig per groep zich kwalificeerden voor de wedstrijd.

Niet goed weg
In de pauze sprak ze met haar trainer en team een aantal dingen door die anders moesten. In de tijdtraining was haar eerste ronde niet snel genoeg en stond ze op een eenentwintigste tijd. Na wat tips van haar trainer wist Lotte haar tijd te verbeteren en kwam de top twintig binnen. Uiteindelijk wist ze zich als zestiende in haar groep te kwalificeren voor de wedstrijd, wat een hele knappe prestatie is. Zaterdagmiddag stond ook de eerste manche nog op het programma. Toen het starthek viel, kwam Lotte niet goed weg en moest van rond de dertigste plaats terug naar voren zien te komen. Ze kwam goed in de wedstrijd en het rijden ging lekker. Gedurende de wedstrijd werkte ze zich op naar een twintigste plaats, wat haar een EK punt opleverde.

Net geen EK-punt
Op haar door geprepareerde KTM machine wist ze in de tweede manche een goede start te pakken, maar kwam in de eerste bocht in de verdrukking terecht en werd bij het aanrijden van de tweede bocht aangetikt door een andere rijder. Op een negentiende plaats kwam ze uit de eerste ronde. Omdat het rijden in de beginfase niet lekker ging, viel ze terug naar een achtentwintigste plaats maar in het midden van de wedstrijd herstelde ze zich en begon plaatsen terug te pakken. Na een manche waarin ze alles heeft gegeven, kwam ze op een eenentwintigste plaats over de finish en pakte hiermee helaas net geen EK punt. Lotte en haar team zijn bijzonder tevreden. Zondag 30 april 2022 start ze in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Harfsen.