Japans restaurant Oishi Fusion

Kunstwerken Van der Wal geven beeld van Sliedrecht toen en nu

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Het was wachten vrijdagmiddag 18 oktober 2019 op kunstenaar Jan van der Wal bij het Sliedrechts Museum. Zijn komst was om 16.00 uur verwacht, maar Van der Wal gebruikte ‘het Sliedrechts kwartiertje’ om binnen te stappen aan de Kerkbuurt. Kort daarna opende wethouder Ben van der Plas (PvdA) onder toeziende ogen van een groot aantal genodigden de expositie ‘Met het gezicht op Sliedrecht’. 

Als dank voor het openen van alweer de tiende expositie in het Sliedrechts Museum van Jan van der Wal (links)  kreeg wethouder Ben van der Plas (rechts) een kunstwerk. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Van der Plas roemde de Sliedrechtse kunstenaar, die de Amerikaanse stijl hanteert. Niet gek want in de Verenigde Staten leerde hij in 1995 Tony van Hasselt kennen, van wie hij les kreeg. De aquarellen van Van der Wal zijn soms fel van keur. Dit typeert volgens Van der Wal zijn stijl. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Te koop
Bijna dertig aquarellen hangen nu in het Sliedrechts Museum. “Ze zijn allemaal te koop, want ik moet er toch ook van af”, grapte Van der Wal, die gemiddeld zes tot zeven uur in elk kunstwerk heeft gestoken. Belangstellenden betalen voor een kunstwerk tussen de € 250,– en € 300,–.

Workshop aquareltechniek
In de winter geeft Jan van der Wal normaal gesproken in zijn atelier workshops aan een vaste groep mensen om de moeilijke aquareltechniek onder de knie te krijgen. Tijdens de openstelling op zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.30 uur geeft Van der Wal aan enkele groepen (met een max. van acht personen per groep – red.) een workshop schilderen. Voor papier en schildermateriaal moeten deelnemers zelf zorgen. De kosten zijn een vrijwillige bijdrage aan het Sliedrechts Museum. Voor meer informatie en deelname aan de schilderworkshops kun je contact opnemen met het Sliedrechts Museum. Dat kan tijdens de openingsuren op woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur of via de e-mail: j.wal88@upcmail.nl Het Museum, Kerkbuurt 101 kan je ook bellen, tel. 0184-413404. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld