Kunst- en Cultuuravond bij Prins Willem-Alexanderschool

SLIEDRECHT – Alle leerlingen, hun ouders en andere belangstellenden waren donderdagavond 30 maart 2017 welkom op de open Kunst en Cultuuravond van de Prins Willem-Alexanderschool. De avond is een afsluiting van de Kunst- en Cultuurweken, die de school jaarlijks houdt. Het thema dit jaar was zwart-wit. Bezoekers konden terecht op beide locaties van de school; de Prof. Van der Waalslaan en Valkweg. 

In de klaslokalen waren kunstobjecten tentoongesteld, die de leerlingen zelf hadden gemaakt. In dit lokaal op de locatie Prof. Van der Waalslaan werden ook videobeelden afgespeeld op een projectiescherm. (Foto Sliedrecht24)

De Kunst- en Cultuuravond trok veel mensen. De twee locaties van de school waren tijdelijk omgebouwd tot museum, waar bezoekers de kunstwerken van de kinderen konden bezichtigen. Kunst kopen was deze avond ook mogelijk. Daarnaast was er tegen een klein bedrag een kopje koffie, thee of limonade te krijgen.

Goed doel
Een deel van de opbrengst van de avond gaat naar een goed doel: Mwana Ukundwa, een project voor opvang, scholing en begeleiding van weeskinderen in Rwanda in Afrika. Een groep jongeren, onder wie oud-leerlingen van de Prins Willem-Alexanderschool, is daar in de zomer van 2016 op werkbezoek geweest. Enkelen van hen vertelden daarover op de Kunst- en Cultuuravond.

Workshops
De kinderen gingen de afgelopen weken aan de slag met het onderwerp kunst. Elke groep werkte aan zijn eigen project en gaf op zijn eigen manier invulling aan het thema zwart-wit. In de klassen zijn deze periode ook workshops en gastlessen gegeven over muziek, dans, drama, tekenen, fotografie, film, handlettering, etc. Dat gebeurde onder leiding van mensen uit het vak.

Een reactie plaatsen