Kunst en cultuur centraal voor Sliedrechtse droomster

SLIEDRECHT – Stichting Dromen zonder beperking voerde zaterdag 1 april 2017 een droomdag uit met de 18-jarige studente grafische vormgeving Larissa. Zij had een droom met twee thema’s aangemeld.

Tattoo-kunstenaar Henk Schiffmacher samen met Larissa. (Foto stichting Dromen zonder beperking)

Na een lange, intensieve voorbereidingsperiode zette het droomteam Annet, Brian en Esther samen met hun droomster koers richting Amsterdam. Daar werden ze op de Ceintuurbaan opgewacht door fotograaf Marc. In verband met de ambities van de jonge studente op dat vlak stond verder een korte ontmoeting met wereldwijd bekende tattoo artiest/kunstenaar/schrijver Henk Schiffmacher als eerste op het programma. Larissa kreeg de kans om vragen te stellen en werd verrast met een ter plaatse speciaal voor haar gemaakte tekening.

Onverwacht
Na de lunch volgde een wandeling door hartje Amsterdam, waarbij fotograaf Marc de rol van gids op zich nam. Tijdens deze tour kreeg de droomster tips op het vlak van fotografie die ze gelijk in de praktijk kon brengen. Een ongeplande maar welkome verrassing volgde toen het gezelschap ter hoogte van het Amstelhotel wat foto’s maakte. Een uitnodiging voor een rondleiding door dit prachtige hotel, incl. bezichtiging van één van de zeer luxe suites.

Metamorfose
De wandeling eindigde bij Studi-o, een professionele fotostudio, waar ook Anouk, een make-up artieste/kapster, van NoukStyle zich meldde. Larissa had aangegeven heel graag een kostuum te willen hebben van haar favoriete anime personage. Dit was tijdens de afgelopen maanden speciaal voor haar vervaardigd. Na de volledige metamorfose vond een fotoshoot plaats, leerzaam maar ook een geweldige ervaring. Als afsluiting van de droomdag volgde toen nog een volledig verzorgd diner bij sushi- en grill restaurant Asahi in Dordrecht.

Bij thuiskomst in Sliedrecht kreeg de jonge studente nog een aantal cadeaus: lokaal kunstenaar Johan Huijzer schonk een prachtige zeefdruk en had diverse andere bekende kunstenaars gevraagd ook mee te werken. Larissa ontving van hen speciaal voor haar gemaakte tekeningen, ze kan vol hernieuwde inspiratie verder met haar opleiding. Ook deze droomdag kan weer als volledig geslaagd bijgeschreven worden in de boeken van de stichting, die morgen 3 april haar derde verjaardag viert.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld