Krachtig schaakspel tijdens 80-jarig jubileum

SLIEDRECHT – Schaakvereniging Sliedrecht heeft zaterdag 31 oktober 2015 haar 80-jarig jubileum op grootse wijze gevierd. Mede dankzij de medewerking van 4 Chess Queens, de beste schaaksters van Nederland, werd het één groot schaakfeest.

Na een ludieke opening met als hoogtepunt de openingszet van wethouder Hanny Visser-Schlieker bij de kloksimultaan van de oud-kampioenen van Sliedrecht tegen Bianca de Jong-Muhren barstte het schaakgeweld los. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

De Chessqueens hadden het best zwaar tijdens de simultaans. Vooral de Sliedrechtse topspelers deden van zich gelden. Zo wist Wim Hokken te winnen van Bianca de Jong-Murhen, versloeg Wim Pool Tea Lanchava en sloeg Kees Wessels hard toe tegen Zhaoqin Peng. Ook opvallend was dat voorzitter Jerry van Rekom, Wout Boer en Hans Klein beiden twee keer remise speelden tegen een Chess Queen.

Zeer tevreden
Chess Queen Anne Haast heeft 3 Masterclasses verzorgd, aan senioren, jeugdleden en aan belangstellenden. Het snelschaaktoernooi  werd een prooi voor Tea Lanchava, die Zhaoqin Peng net voor bleef. Goede derde was Niels Mijnster. Ook de jeugd deed mee aan de simultaans en daarin wisten Adrian en Andrew Mensing netjes te remiseren tegen Zhaoqi Peng. De organisatie kon om 17.30 uur met een zeer tevreden gevoel terugkijken op een prachtige schaakdag, waarvan iedereen had genoten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld