Koprollend Sliedrecht passeren op weg naar bestemming Rotterdam

SLIEDRECHT – Jeroen ‘Nazgul’ van der Linden (31), de oprichter van BreakSquad crew uit Gorinchem, deed zaterdag 24 april 2021 zijn derde challenge. Wel een hele aparte. Hij passeerde Sliedrecht, komend vanuit Gorinchem, koprollend. Van der Linden ging naar Rotterdam.

Koprollend de Stationsweg in Sliedrecht over. Lichamelijk en mentaal verlegt Van der Linden met zijn koprol-challenge zijn grenzen. Rotterdam wordt mogelijk niet gehaald, maar als hij het wereldrecord van twintig kilometer kan verbeteren, zou dat natuurlijk mooi zijn. Later zou blijken dat hij tot Papendrecht is gekomen en daarmee feitelijk het wereldrecord heeft verbeterd.(Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Hij was om 07.00 uur vertrokken uit Gorinchem. Of uiteindelijk Rotterdam wordt gehaald? Rond 18.00 uur maakte hij zaterdag een wat langere tussenstop langs de A15, ter hoogte van de Aldi Sliedrecht. De afgelegde afstand was toen rond vijftien kilometer. Het was een gigantische uitputtingsslag, zowel fysiek als mentaal. Hoofd en schouders, rug en benen,… alle spieren deden pijn. Een aantal mensen ondersteunde Van der Linden op de fiets. Dat begeleidingsteam, onder wie zijn vader en moeder, moedigde aan en verzorgde hem. Hij at onderweg blauwe bessen, enkele bananen en hij dronk vooral energiedrankjes.

Uitdagingen
Jeroen van der Linden is oprichter van en maakt deel uit van breakdancecrew BreakSquad uit Gorinchem. Zij geven workshops en verzorgen breakdanceshows over heel de wereld. Door corona liggen de optredens stil. Dit gaf inspiratie om verschillende challenges aan te gaan. Van der Linden zijn eerste challenge was de Grote Toren in Gorinchem 112 keer beklimmen in veertien uur tijd. Zijn tweede challenge was de Gorinchemse vestingmuren van vijf kilometer afleggen op zijn handen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld