Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Kookworkshop voor kinderen in zomervakantie

SLIEDRECHT – Kookconsulente en kok aan huis Stephanie de Wit geeft in de eerste en laatste week van de zomervakantie een intensieve kookworkshop voor kinderen. “Ze gaan in een klein groepje de hele dag gezellig met elkaar aan de slag”, verklapt De Wit.

Jong geleerd is oud gedaan. Hier bereidt dochter Eva-Sophie van Stephanie de Wit een maaltijd voor. (Foto Kooklesthuis.com)

De kinderen leren zelf een soep maken. Het kind leert snijtechnieken en en hoe je ingrediënten kan koken in een vloeistof. Zelf cake of koekjes bakken. Er wordt geleerd wat gezonde ingrediënten zijn en hoe je een balans kan vinden tussen lekker en gezond. De Wit: “Ze leren samen hoe je met een digitale weegschaal om moet gaan en hoe je op een veilige manier de oven moet gebruiken.”

Maaltijd maken
De kinderen leren verder zelf een simpele maaltijd maken. De deelnemer aan de kookcursus leert de basis van een simpele maaltijd en hoe je deze zelf kan samenstellen. De Wit: “Ze leren wanneer je om hulp moet vragen aan een volwassenen en hoe je een recept kan volgen en aanpassen.”

Aanmelden
Wie zich wilt aanmelden, kan hier terecht. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Stephanie de Wit, tel. 06 – 14613588. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld