Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Kom erbij Festival vraagt aandacht voor eenzaamheid

SLIEDRECHT – Erbij in Sliedrecht organiseert zaterdag 24 september 2016 het ‘Kom erbij Festival’, omdat zij zich inzet voor de strijd tegen eenzaamheid. Locatie is het Burgemeester Winklerplein van 11.00-15.00 uur. Het evenement is in de landelijke ‘Week tegen eenzaamheid’. Wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) van Welzijn opent om 11.00 uur het ‘Kom erbij Festival’. 

Uit onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. Op deze dag zijn er o.a. verhalenverteller, wordt er gezongen, is er een informatiemarkt en voor de kinderen staat er een springkussen. 

Activiteiten
Het festival staat open voor alle inwoners van Sliedrecht. Het is een gezellig uitje, en bij uitstek een gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten. Erbij in Sliedrecht roept iedereen op om de verbinding te maken. Door mee te doen aan een van de vele activiteiten. Zelf, of samen met iemand uit je omgeving. Bijvoorbeeld iemand met een klein sociaal netwerk of iemand die last heeft van eenzaamheid.

Workshops
In de grote tent kan je elkaar onder het genot van een hapje en drankje ontmoeten. Voor de kleintjes is er een springkussen. Blijf je wat langer? Dan kun je gezellig lunchen, deelnemen aan een creatieve workshop of djembé workshop. Tegelijkertijd zijn er informatiekramen waar je alles te weten kan komen over het verenigingsleven en het vrijwilligerswerk in Sliedrecht.

Vervoer
Aan de werkgroep Erbij in Sliedrecht nemen deel: ASVZ, de Bibliotheek AanZet, Gemiva-SVG, Stichting Waardeburgh, Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, Rivas Zorggroep, United by Music, Yulius en De Zonnebloem. Het Rode Kruis stelt zaterdag 24 september 2016 haar bus gratis beschikbaar om rolstoelgebruikers naar het festival te brengen. Bel voor reserveringen tel. 0184 – 416 729.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld