Japans restaurant Oishi Fusion

Klomp gestopt als bestuurslid bij stichting Toertocht Spa-Sliedrecht

SLIEDRECHT – Stichting Toertocht Spa-Sliedrecht heeft woensdagavond 20 november 2019 afscheid genomen van Rinus Klomp. Klomp was bestuurslid sinds 1988, toen de eerste inmiddels jaarlijks de toertocht voor fietsers van het Belgische Spa naar Sliedrecht werd georganiseerd.

Rinus Klomp krijgt hier bloemen van Frank Kramer. (Foto stichting Toertocht Spa-Sliedrecht)

“Rinus heeft sinds de eerste tocht in 1988 zijn steentje bijgedragen. In de beginjaren tien keer als fietsend begeleider, later als mechanicien in één van de volgbusjes. Als bestuurslid was Rinus altijd aanwezig en aanspreekbaar, aldus secretaris Frank Kramer.

Anekdotes
In bijzijn van alle voor- en achterrijders van de laatst verreden tocht, hebben de overige bestuursleden Rinus woensdagavond bedankt voor zijn jarenlange inzet. Kramer: “Ook werden er nog enkele anekdotes aangehaald. Met de kamerindeling maakte Rinus nooit zo’n haast. Hij zag wel bij wie hij wou worden ingedeeld. Zo belandde hij een keer bij een begeleidend motorrijder op de kamer. Er moest in een tweepersoonsbed worden geslapen met de motorrijder in zijn lederen broek. Een ander jaar trof Rinus een zenuwachtige deelnemer die al een avond van te voren zijn benen in ging smeren.” Na afloop was er nog een etentje bij restaurant Heeren van Slydregt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld