Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Kinderen uit groepen 7 en 8 worden opgeroepen voor ontwerpen kunstwerk

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht roept kinderen uit groepen 7 en 8 op om na te denken over het ontwerpen van een kunstwerk. Aan het begin van volgend schooljaar, in september 2019, maakt elke leerling een ontwerp voor een steen. Uit alle ontwerpen die een groep heeft gemaakt, wordt door de groep leerlingen een winnende ontwerp gekozen. Alle winnaars moeten uiterlijk maandag 16 september 2019 bij de gemeente Sliedrecht bekend zijn.

De kinderraad sprak af dat er twee nieuwe standbeelden komen. Elk standbeeld bestaat uit verschillende kleinere stenen van ongeveer tien centimeter groot en één kilo zwaar. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Elke winnaar mag zijn of haar ontwerp zaterdag 28 september 2019 tijdens het Living Statues & Art Festival op de Kerkbuurt uitvoeren. Onder leiding van kunstenaars van de Beeldhouwgroep Sliedrecht ga je op die dag met vijlen en schuurpapier aan de slag om je ontwerp in steen te maken. “Maak je ontwerp dus niet te moeilijk!”, adviseert de gemeente Sliedrecht. Van alle stenen bouwt de Beeldhouwgroep vervolgens twee nieuwe standbeelden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld