Kinderen maken hun eigen lampion voor optocht

SLIEDRECHT – Je eigen lampion maken. Dat is natuurlijk het allerleukst! Woensdagmiddag 12 oktober 2016 gingen kinderen aan de slag in de huiskamer van de Havikflat in de Vogelbuurt. De tocht is over veertien dagen, woensdag 26 oktober 2016, als het Donkere Dagen Offensief start.

Kinderen maken hun eigen lampion onder begeleiding van een aantal volwassenen. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Tijdens de donkere dagen, in de wintermaanden, slaan inbrekers vaak hun slag. De politie neemt in deze periode extra maatregelen om inbraken, overvallen en straatroven te voorkomen. De gemeente Sliedrecht en de politie leggen dit jaar de focus op auto-inbraken.

Verzamelen
De optocht vertrekt om 18.30 uur vanuit drie plaatsen in Sliedrecht: de parkeerplaats op het Burgemeester Winklerplein, de speeltuin in de Karekietstraat en de parkeerplaats bij de Havikflat. Om 19.00 uur verzamelen alle deelnemers zich bij de kinderboerderij. Daarvandaan gaat de lampionnenoptocht verder door het park. In het kader van het Donkere Dagen Offensief is er naast een lampionnenoptocht ook een tekenwedstrijd.

1 gedachte over “Kinderen maken hun eigen lampion voor optocht”

  1. Heel leuk allemaal, we hebben muziek er bij en de Politie natuurlijk , verkeerregelaars om alles veilig te doen, als je geen lampion hebt kun je ook een zaklamp meenemen (om inbrekers weg te jagen!)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld