Kinderen genieten in Volkerhaven tijdens Optimist on Tour

SLIEDRECHT – Stichting Baggerfestival biedt vandaag, donderdag 27 juni 2019 en vrijdag 28 juni 2019 kinderen van de basisscholen de kans om kennis te maken met de watersport. Acht scholen (groepen 6, 7 en 8) in Sliedrecht hebben zich ingeschreven om van 09.00 – 15.00 uur mee te doen aan het gratis programma. Het weer is absoluut geen spelbreker!

De Volkerhaven bij Het Plaatje donderdagmiddag. De kinderen varen onder begeleiding van Optimist on Tour, een initiatief van het Watersportverbond en haar partner Delta Lloyd. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Vrije deelname is er donderdag 27 juni 2019, vrijdag 28 juni 2019 van 15.30 tot 17.30 uur en zaterdag 29 juni 2019 van 09.30 tot 16.30 uur voor kinderen t/m 14 jaar oud en in het bezit van een zwemdiploma.

Leren in praktijk
Tijdens Optimist on Tour krijgen kinderen gratis zeilles van professionele instructeurs, kunnen ze kanovaren, suppen en lopen in een waterbal. Naast een uitdagend sportprogramma, is Optimist on Tour een prachtig middel om kinderen in tweetallen te laten samenwerken. Overal waar Optimist on Tour aanmeert is één ding hetzelfde: enthousiaste koppies en heel veel plezier. Een hoop nieuwe watersporters! Daarnaast kenmerkt Optimist on Tour zich door een educatief lesprogramma waarbij kinderen in de klas leren over belangrijke thema’s als veilig water, schoon water, natuur, en wind. En natuurlijk leren ze alles over verschillende knopen, onderdelen van de boot en hoe je zo snel mogelijk tussen boeien kan varen. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Veiligheid voorop
Water en kinderen is een garantie voor een hoop plezier en blije koppies. Maar veiligheid staat natuurlijk altijd voorop. Daarom zijn er een aantal duidelijke spelregels. Een A-zwemdiploma is verplicht voor deelname aan de activiteiten op het water. Bij activiteiten op het water is een zwemvest verplicht. Wij zorgen dat ervoor dat er voldoende zwemvesten aanwezig zijn. Er zijn altijd professionele instructeurs aanwezig bij de boten en de activiteiten op het water. Bij slecht weer passen we het programma aan naar de omstandigheden. Echter nemen we geen enkel risico en kan het zijn dat bij omstandigheden de activiteiten op het water worden afgelast. De hoofdinstructeur op het water bepaalt wanneer het risico te groot is om door te gaan. Hij of zij kan te allen tijde besluiten de activiteiten op het water te stoppen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld