Kind gooit volgens verschillende ooggetuigen brandend papiertje in container

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Brandweer Sliedrecht is zaterdag 31 december 2022 kort voor 13.00 uur opgeroepen voor een brand in een ondergrondse afvalcontainer aan de Weresteijn. Volgens verschillende jonge ooggetuigen had een jongen na het eten van een oliebol zijn servetje in brand gestoken en in de container laten vallen. Hoe dan ook, de brandweer moest eraan te pas komen. 

Het was de eerste uitruk voor het Sliedrechtse korps op deze oudejaarsdag. Zorgvuldig werd het vuur in de container gedoofd. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Deze containers was nog niet afgesloten. De brandweer noteert het nummer van de container, meldt dit aan de gemeente en die onderneemt vervolgens komende week actie om het bluswater uit de container te pompen.

Kostenaspect
De branden in ondergrondse vuilcontainers zijn een ergernis voor wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte. Vaak is er sprake van brandstichting. Spek zei er eerder tegen online krant Sliedrecht24 dit over: “Eerst het uitrukken van de brandweer en daarna moeten we de afvalcontainers weer leeg (laten) pompen. Dit zijn voorzieningen ten behoeve van de inwoners. Dus ook voor (de vaders en moeders van) de vernielers! Het is gewoon gekkigheid dat dat steeds zo door onzinnig, dom vandalisme wordt vernield.” Ook maandag later op de middag was weer een containerbrand aan de Scheldelaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld