Kids and Cars geeft kinderen waanzinnig leuke dag

ALBLASSERDAM / SLIEDRECHT – De negende editie van Kids and Cars is zaterdag 6 april 2024. Inmiddels een goede traditie. Kinderen, die het niet makkelijk hebben wegens ziekte of andere vervelende omstandigheden, wordt een prachtige dag gegeven. Zij zijn passagier in één van de 65 superluxe sportauto’s, die via Molenlanden naar Sliedrecht rijden om uiteindelijk te eindigen op het Marktplein in Papendrecht. De start is bij Landvast in Alblasserdam. Organisator is Tafelronde 140 Alblasserwaard.

Vele sportcars rijden mee, waarbij de passagiersstoel bezet wordt door kinderen, die vaak in een ziekenhuis moeten komen of het op een andere manier minder hebben. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Daar wordt om 11.00 uur verzameld. Om 12.30 uur luidt het startschot en vertrekt de stoet richting de eerste stop in Bleskensgraaf. Vervolgens rijdt de stoet naar Sliedrecht voor de tweede stop rond 15.00 uur. Om 16.15 uur is de finish op het Marktplein in Papendrecht. De complete route en het tijdsschema staat hier online

Stichting Quiet
De volledige opbrengst gaat naar het goede doel. Vorig jaar was een enorm succes waarbij er maar liefst € 20.000,- aan het goede doel werd geschonken. Iedere editie wordt er geld opgehaald voor een goed doel. Afgelopen jaar was dat de Voedselbank en de Stichting Ambulancewens. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor de Stichting Quiet. “Armoede in Nederland is nu groter dan ooit. Door chronisch geldgebrek hebben volwassenen én hun kinderen minder kansen. Een sociaal isolement ligt al snel op de loer. De Quiet Communities maken het leven van mensen in een armoedesituatie een stukje meer leefbaar”, bericht voorzitter Tim den Besten van Tafelronde 140 Alblasserwaard, “We zetten ons graag belangeloos in voor gelijke kansen voor iedereen. Dit sluit perfect aan waar Quiet Drechtsteden zich voor inzet. Wij dragen als Tafelronde graag een
steentje bij aan hetgeen waar Quiet Drechtsteden zich voor inzet.”

Supercars
Al vanaf de eerste editie van het evenement rijden er diverse zogenaamde supercars mee. De laatste jaren is het aanbod van zeer exclusieve auto’s nog verder uitgebreid. Merken als Ferrari, Porsche en Bentley. Maar ook Lamborghini, Aston Martin en McLaren ontbreken ook dit jaar niet in het wagenpark. Sponsoren leveren financiële ondersteuning, materialen en catering. Ook verkeersregelaars. Den Besten: “Zonder de steun van deze partijen kunnen wij dit evenement niet organiseren”.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld