Kermis komende dagen op Burgemeester Winklerplein

SLIEDRECHT – De kermis is weer in het dorp. Woensdagavond 7 juni 2023 is begonnen met de opbouw op het Burgemeester Winkelplein / deel Simon Stevinstraat. De laatste dag van de kermis is woensdag 14 juni 2023. Dat betekent een verplaatsing die dag van de weekmarkt naar de Jacob Catsstraat. Komende dagen zijn er dus minder parkeerplaatsen beschikbaar op het Winklerplein. 

Welke attracties er komen, is nog afwachten. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De kermis is bij een deel van de bevolking van Sliedrecht geliefd. In het verleden maakte een enkele politieke partij zich hier druk over en stelden vragen in de gemeenteraad. Die wilden dat de kermis weer naar het centrum kwam in plaats van ten noorden van de snelweg A15. Ook staat de kermis in hartje Sliedrecht, maar aan de komst is geen enkele publiciteit tot heden gegeven. Ook niet door de gemeente Sliedrecht. De gemeente heeft de komst van de attracties woensdagmiddag wel bevestigd.

17 gedachten over “Kermis komende dagen op Burgemeester Winklerplein”

 1. Wij gaan daar na vandaag nog strenger in worden. Reageren op artikelen prima. Maar gebruik ons niet als forum.
  Reagerend op de laatste zin. Jij bent één van de mening die voortdurend deze regel overtreedt door mensen aan te spreken, die vervolgens weer gaan reageren.

 2. Tja, dan toch nog maar een laatste reactie op de reactie van dhr. Van Tilborg. Als dat trouwens mag van de redactie………..
  Mooi dat je nu wat positieve punten noemt over ons mooie dorp. Het begint namelijk bij fijne en sympathieke burgers die niet alleen maar negatief zijn en wat te zeuren hebben.
  De kermis is niet mijn ding, maar gun dat natuurlijk anderen die daar veel plezier aan beleven.

  Waar het mij om gaat is het respectloos wegzetten en minachtend spreken over een bepaald deel van de bevolking waar je zelf niet toe behoort: ‘bekrompen houding’, ’types zonder ruggengraat’, ‘vooral deugen’. Stop daarmee. In Sliedrecht mogen we samenleven met elkaar en daar hebben jij en ik je voor in te zetten.

  Ik begrijp overigens niet dat ‘de redactie’ die ruimte dan weer wel geeft…… Maar goed het is niet mijn site.

 3. Zondag dicht? En we hebben maar zo weinig vrije tijd! Maar 2 dagen per week, die moeten we toch optimaal mogelijk kunnen benutten?

 4. Nog maar een stukje aanvulling op commentaar van Maikel : Sliedrecht is inderdaad een fijn dorp om in te wonen. Sporadisch zien we nog wat groen hier, er is weinig criminaliteit, OV verbindingen zijn goed (busvervoer naar dordrecht uitgezonderd) en zo zijn er nog tal van positieve zaken te benoemen. Ik heb het uitstekend naar mijn zin hier verder. Verhuizen? Ik zou niet weten waarom, en de hulp van Maikel heb ik daar ook zeker niet voor nodig. Waar ik me vooral aan stoor is de bekrompen houding van velen hier. Sliedrecht is bij uitstek wel een kweekvijver voor types zonder ruggengraat als je het mij vraagt. Overal maar ja knikken en vooral deugen. Nooit een kritische noot.

 5. Als het je niet bevalt Maikel dan scroll je lekker door. Een andere optie is om me gewoon eens op straat aan te spreken, maar dat zal wel niet gebeuren denk ik zo:) Dan praten we even zonder moderatie door Sliedrecht24

 6. Misschien wordt het hoog tijd om een verhuizing in te plannen meneer Masker van Tilborg. Als je het in ons fijne dorp niet naar je zin hebt en het toch niet gaat naar jouw zin, ga dan ergens anders negatief doen. Ik heb overigens nog nooit een positieve reactie van jou gezien op deze site. Dat zegt genoeg. Zet eens een andere pet op mán.

 7. Beste Robert,
  Dankzij onze waakzaamheid noteerden wij begin van het jaar al de kermisdata in de digitale agenda.
  Tot onze verbazing kwam er geen bericht vanuit de gemeente. Woensdag 7 juni 2023 besloten we overigens zelf een bericht te publiceren.

  Bij communicatie ontbreekt de geschiedenis rond kermis in hartje Sliedrecht of niet. Een strijd die jaren werd gevoerd.
  Voor het informeren van inwoners kan daarvoor de media worden gebruikt. Dat is niet gebeurd en wij hebben daar de gemeente Sliedrecht op aangesproken.
  Don’t shoot the messenger… Uiteindelijk besloten we zelf maar te berichten, toen we de kermiswagens zagen aankomen op de parkeersplaats bij v.v. Sliedrecht en lieten we de bellen even rinkelen in het gemeentekantoor. Zo is het gegaan!

 8. Heerlijk voorspelbaar weer die sneren richting gelovigen, kerken en christenen. Het zijn helaas altijd dezelfde negatieve elementen uit onze Sliedrechtse samenleving.

 9. Quote: ‘maar aan de komst is geen enkele publiciteit tot heden gegeven’.

  Wat is hier dan de reden van? Als direct omwonende van het winklerplein stond ik ook even verbaasd dat er weer een kermis wordt opgebouwd. Persoonlijk heb ik er weinig mee, maar kan me herinneren dat ik het als kind zijnde helemaal geweldig vond. Er zullen dus vast gezinnen met kinderen zijn die graag even een rondje over de kermis gaan. Niks geen nieuwsbericht of informatie door Sliedrecht24 ook… jullie zijn toch van het nieuws brengen? Waar komt het besluit vandaan er geen enkel nieuws over te brengen? Is hier wellicht op aangestuurd vanuit de gemeente? Het past in ieder geval goed in de meest recente trend: Alles dat leuk is moet kapot! Doodzwijgen die hap! En dan heb ik nog met geen woord gerept over de heilige ‘zondagsrust’ in dat dorp hier…

 10. Helaas wel ja meneer van der Aa. Dat is zó achterhaald, niet meer van deze tijd. Iedereen in zijn
  waarde laten en respect hebben voor elkaar betekent ook de niet of minder gelovigen een leuke en ontspannen dag gunnen; wellicht voor heel aantal de enige dag van de week om te kunnen ontspannen. Gun elkaar de ruimte om te léven. Niet allemaal dat beknotten.

 11. Hij is niet open op zondag Cora Rozenburg dan moeten ze hier in Sliedrecht naar de kerk🤪. Er is hier niks te doen voor jonge lui op de zondag en dat in deze tijd.

 12. Op zondag is de kermis gesloten.
  Dat is al jaren zo.
  Toch proberen er bepaalde patjakkers hun grenzen te verleggen.

 13. Gezelligheid en ontspanning op zondag in Sliedrecht? Dat is een doodzonde!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld