Kerken, SOJS en gemeente organiseren jongerenfeest

SLIEDRECHT – Stichting Open Jeugwerk Sliedrecht, de Gereformeerde Kerk Sliedrecht en de Hervormde Gemeente Sliedrecht organiseren in samenwerking met de gemeente Sliedrecht vrijdag 6 januari 2017 onder de noemer ‘MISTER NIX’ een NIX themafeest, geschikt voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar. Locatie is het CJMV-gebouw aan de Stationsweg. Het NIX feest begint om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Thema is ‘Winterwonderland’. 

Het NIX feest is een alcoholvrij jongerenfeest en wordt georganiseerd om te laten zien dat je echt geen drank nodig hebt om het dak eraf te feesten. 

Gedurende de ontwikkeling van het onlangs vastgestelde jeugdwelzijnsbeleid hebben jongeren in de genoemde leeftijdsgroep te kennen gegeven dat er voor deze leeftijdscategorie weinig leuke evenementen worden georganiseerd. Daarom hebben SOJS, de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente Sliedrecht de handen ineengeslagen om een NIX feest te houden. De gemeente faciliteert dit feest van harte. Daardoor worden niet alleen jongeren van verschillende groepen met elkaar verbonden, maar tegelijkertijd bewust gemaakt van een gezonde leefstijl.

Oproep
De organisatie doet een beroep op de lokale ondernemers. Ze zijn hard op zoek naar maatschappelijk betrokken ondernemers, die graag een bijdrage willen leveren aan een leuk, maar ook verantwoord, feest voor onze jeugd. Dat mag d.m.v. goodies, die in de goodebag komen of een donatie (je komt dan als sponsor in de spotlight te staan). Ook leuke winterse artikelen of promotiematerialen zijn welkom om de locatie volledig om te toveren tot een winters tafereel. Voor meer informatie mail Denise Groenewegen, beleidsmedewerker welzijn op het e-mailadres: D.Groenewegen@Sliedrecht.nl

5 gedachten over “Kerken, SOJS en gemeente organiseren jongerenfeest”

 1. Ik baseer mij op wat de politiek hierover meldt. Dan lees ik een uitspraak uit 2014 (is dat te lang geleden?) waarin de politiek verantwoordelijken nog weigeren in te grijpen n.a.v. drugsgebruik in Elektra. Het CDA was daar m.i. terecht boos over. Is allemaal terug te lezen. Dus 2014 kwam drugsgebruik voor en in november 2016 bierproeverij(is toch soort van alcoholpromotie). Ik lees meerdere kranten (nieuwsjunkie heet zoiets)en ben inderdaad binnen geweest. Dus ik mag dus positief verbaasd zijn wanneer SOJS zich zo opstelt.

 2. Dan weet u bijzonder weinig of heeft u jarenlang niet opgelet!
  SOJS is Elektra. Het zijn dezelfde mensen die dit hebben opgezet.

  U houdt er verder een bijzonder achterhaalde mening op na over Elektra i.v.m. genotsmiddelen.
  Elektra heeft juist altijd getracht dit te reguleren en een veilige omgeving te creëren voor jongeren. Ze een plek te bieden waar een oogje in het zeil wordt gehouden, activiteiten om ze van de straat te houden en als dat nodig is met ze in gesprek te gaan.
  Leest u nooit de krant? Bent u wel eens binnen geweest?

  U denkt toch zeker niet dat verbieden de boel onder controle houdt?
  Een ouderwets statement die bewezen niet werkt in de praktijk.

 3. Verbaasd in die zin dat SOJS een band heeft met Elektra. Toch niet bepaald een plek waar men bijzonder kritisch is (geweest) op het gebruik van genotsmiddelen. Vandaar dus mijn lichte verbazing.

 4. Dat u verbaasd bent, dat SOJS meedoet, verbaast mij dan weer.
  SOJS houdt zich al jaren bezig met voorlichting aan jongeren en activiteiten zonder alcohol.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld