Kerk op Schoot en Gereformeerde kerk Sliedrecht (PKN) geven kinderboek uit

SLIEDRECHT – In de Gereformeerde Kerk aan Middeldiepstraat 6 wordt zondag 19 september 2021 om 15.00 uur het prentenboek voor peuters en kleuters Dominee Beer en Siep gaan naar de kerk gepresenteerd. Deze is ook te volgen via de livestream van de kerk. Esther Veerman maakte de tekeningen en Renate Mastenbroek de foto’s voor het kinderboek, terwijl Hester Radstake en Eveline Nieuwenhuijse de teksten schreven.

Dit is de cover van het kinderboek. Herkenbaar is de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat. Het boek is uitgegeven door Stichting Kerk op Schoot op initiatief van predikant Alexander Veerman van de Gereformeerde Kerk (PKN) Sliedrecht. 

Wat gebeurt er allemaal in een kerkdienst? Hoe kun je peuters en kleuters iets vertellen over de kerk? Deze vragen vormden het startpunt om een prentenboek te maken. “Het is een eenvoudig boek geworden waar een wereld achter schuilgaat! Siep het schaap en zijn dierenvrienden gaan naar de kerkdienst bij dominee Beer. Ze vinden het fijn om elkaar in de kerk te ontmoeten, maar ze zouden wel meer willen weten over de kerkdienst. Dit boekje laat aan kleine kinderen (0-5 jaar) zien wat er in een kerkdienst gebeurt. De pakkende teksten op rijm zijn speciaal voor hen geschreven en worden ondersteund door mooie afbeeldingen met een combinatie van foto’s en vrolijke tekeningen”, licht Alexander Veerman toe, die het initiatief nam voor de uitgave. Het boek laat kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met kerkelijke begrippen.

Website
Het kinderboek is geschreven voor nieuwsgierige peuters en kleuters. Ook voor hun (groot)ouders of verzorgers, die zelf meer willen weten over de kerk, of iets van het geloof door willen geven, is het prentenboek geschikt. Zij kunnen samen met hun (klein)kind het boek bekijken en de bijbehorende website bezoeken. Daar is op een speelse manier meer informatie te vinden over de belangrijkste termen uit het boek. Ook staan er vragen en opdrachten, waarna je samen met het kind verder kan praten over de onderdelen van een kerkdienst.

Bestellen
Dominee Beer en Siep gaan naar de kerk kost € 9,90. Uitgever is Stichting Kerk op Schoot. Het ISBN- of EAN-nummer is: 9789083145709. Het kinderboek is in elke lokale boekhandel in Nederland te koop, is een hardcover en telt 24 pagina’s. Wie het boek wil aanschaffen, kan dat ook hier online bestellen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld