Kanonnen schaakvereniging slaan toe tijdens online competitie

SLIEDRECHT – In de tweede ronde van de 4e online competitie bij de senioren van Schaakvereniging Sliedrecht deden donderdag 19 november 2020 alle favorieten het goed en eindigden zodoende in de top. Peter van den Bergh voert de lijst aan.

Zevenvoudig clubkampioen Peter van den Bergh wist de ronde te winnen met een 100% score. Hij gaat na twee rondes ook soeverein aan kop in groep 1. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Wie houdt Van den Bergh nog van het kampioenschap af? Dat zou Adrian Mensing kunnen zijn, die als tweede eindigde, maar een matige eerste ronde kende. De talentvolle Adrian zal dus in de komende ronden moeten knallen om Van den Bergh nog voorbij te kunnen gaan. Ook Arjan van der Leij liet zien achter het scherm in vorm te zijn met een derde plaats. Hij klom daardoor in de tussenstand naar de vierde plaats, vlak achter routinier Wout Boer.

Sprong voorwaarts
In groep 2 kende Johan van de Griend een goede en de koploper na de eerste ronde, Arco van Houwelingen, een hele slechte ronde, zodat het in de tussenstand stuivertje wisselen werd. In deze groep maakte Peter Vis een grote sprong  voorwaarts en staat inmiddels derde.

Achterstand
In groep 3 is Française Camille Breedveld de grote verrassing. Na twee ronden laat ze alle mannen in deze groep flink achter zich. Simon Kadijk lijkt nog ene beetje in de buurt te komen, maar de nummer drie, Louis Liu, heeft al een hele grote achterstand op het Franse talent. Donderdag 26 november 2020 heeft de derde ronde plaats van de druk bezochte online competitie, al snakken ook de slimste sporters van Sliedrecht naar weer ‘echte’ clubavonden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld