Japans restaurant Oishi Fusion

Jubileumkerkdienst ASVZ gevierd in open lucht

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van ASVZ werd de maandelijkse kerkdienst zondag 1 september 2019 in de open lucht gehouden. Onder een fraaie wolkenhemel met af en toe een fel zonnetje genoten velen van het programma op het Merwebolder-festivalterrein aan de Touwbaan.
 
Het jubileumpodium wordt deze weken intensief gebruikt. Het is Marcel Zimmer wel toevertrouwd om er samen met het projectkoor een vrolijk festijn van te maken. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
Tekst gaat verder onder tweet.

 

De dienst stond onder leiding van Ellen Stierman met ondersteuning van de commissie geestelijke verzorging. Menso speelde op piano en Nelleke op dwarsfluit, zij doen dit beiden al twaalf jaar. De techniek was in handen van Frits van der Kooij. Muzikale medewerking was er van Marcel Zimmer, die zich liet ‘versterken’ door een projectkoor onder leiding van Rianne Stouten. Annie Mulder vertelde een bijbelverhaal over Zacheüs, zij mengde zich onder het publiek.
 
‘Publieke’ gebaren
Het jeugdige projectkoor – dat werd bijgestaan door enkele bewoners van de Merwebolder – zong met zang- en gitaarbegeleiding van Marcel Zimmer verschillende vrolijke liedjes. Hierbij werd gebruikgemaakt van gebaren, waarbij het publiek werd aangemoedigd om mee te doen. Tussen het publiek verspreid zaten drie leden van het College van B&W: burgemeester Bram van Hemmen (CDA) en wethouders Ton Spek (CDA) en Piet Vat (SGP-ChristenUnie). Na afloop van deze bijzondere dienst was er voor iedereen gelegenheid om koffie, thee of fris te drinken. Een feestgebakje ontbrak hierbij uiteraard niet…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld