Jubileumeditie On Stage afgetrapt met Docenten Kick Off

SLIEDRECHT – Alblasserwaard On Stage viert maandagmiddag 5 februari 2018 het eerste jubileum. Voor de vijfde keer gaan VMBO leerlingen van het Griendencollege uit Sliedrecht, het Wellantcollege uit Ottoland en Calvijn uit Hardinxveld-Giessendam in gesprek met beroepsbeoefenaren, ondernemers en vakmensen, die met passie vertellen over hun beroep. Het ‘beroepenfeest’ wordt gehouden in partycentrum De Lockhorst. 

Alblasserwaard On Stage is volgens de organisatoren een omvangrijk en ambitieus evenement waarbij optimisme, resultaat en duurzaamheid de trefwoorden zijn. Ze omschrijven het als ‘een echt feest voor VMBO’ers’, want denken over je toekomst mag een feest zijn. (Archieffoto Jeffrey Bervoets / NuFotografie.nl)

Zo’n 70 docenten van de drie deelnemende scholen namen dinsdag 12 september 2017 deel aan de Docenten Kick Off bij het Griendencollege. Projectleider Hanneke Salm van Alblasserwaard On Stage gaf een presentatie over het beroepenfeest. Daarnaast zijn de docenten geïnformeerd over de rol die zij hebben vóór en ná On Stage. “Het is erg belangrijk om met de leerlingen in gesprek te zijn en te blijven over de mogelijkheden die er voor hen zijn. Maar ook om de leerlingen te vragen naar hun droombaan en natuurlijk uit te leggen wat On Stage is en wat voor mogelijkheden dit beroepenfeest hen biedt. Op die manier worden de leerlingen goed voorbereid op On Stage en kunnen zij in gesprek over hun droombaan”, aldus Salm.

Workshop
Na de presentatie van het Stage team verzorgden trainers van Abor een workshop voor de docenten en mentoren. De workshop/training stond in het teken van “Hoe kun je het netwerk in het vizier houden en je eigen kennis en contacten van Alblasserwaard On Stage overdragen op de leerlingen?” Salm: “De ervaringen van de afgelopen editie en met name de eerste gerealiseerde docentenstage kwam tijdens de workshop uitgebreid aan bod. We hebben met elkaar gekeken naar ons netwerk en hoe we ons netwerk kunnen inzetten als hulpbron, welke contacten hebben de docenten gelegd (beroepsbeoefenaren gesproken) en welke informatie is er ontvangen tijdens On Stage. Tenslotte hebben we besproken hoe we de kennis, contacten en informatie kunnen borgen en overdragen aan de leerlingen! Want alles mogen ze worden, behalve ongelukkig!”

Beroepsbeoefenaren en sponsoren
On Stage is een landelijk initiatief van Corine Korrel van het Projecthuys. In het schooljaar 2017/2018 vinden er 19 On Stage evenementen in Nederland plaats. Het Stage Team zoekt naast beroepsbeoefenenaren ook sponsors. Salm legt uit: “De kosten van On Stage worden opgebracht door een zo breed mogelijk platform van (lokale) financiers zoals scholen, gemeenten, fondsen en (lokale) ondernemers. Deze bijdrage én betrokkenheid is erg belangrijk voor de leerlingen, want hiermee wordt de nodige commitment en draagvlak verkregen en wordt het een project van, voor en door de lokale samenleving, scholen en bedrijfsleven. Een echt maatschappelijk project”. De organisatie biedt sponsors allerlei tegenprestaties zoals naamsvermelding op diverse communicatiemiddelen. Belangstellenden kunnen een e-mail sturen naar: mail@alblasserwaardonstage.nl

Een reactie plaatsen