Jubileum 50 jaar Aangepaste Kerkdiensten en uitreiking eerste Samenleesbijbel

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – De commissie Aangepaste Kerkdiensten (voor mensen met een beperking) viert zondag 13 februari 2022 het 50-jarig jubileum. 

Op de foto overhandigt ASVZ-vrijwilliger Wim Bakker (rechts) de eerste Samenleesbijbel aan Ellen Stierman, geestelijk verzorger van ASVZ, locatie Merwebolder & Lingebolder. Bij de eerste uitreiking in de Elimkerk waren ook aanwezig predikant G.C. de Jong en Nico van Horssen, die beiden ook zeer frequent hun medewerking verlenen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Door corona is het al bijna twee jaar niet mogelijk geweest om deze diensten zesmaal per kalender jaar in de Maranathakerk aan de Lijsterweg te houden. Toch wil men het heuglijke feit, het jubileum, niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Behoefte
Vaste bezoekers aan deze diensten zijn niet alleen bewoners van ASVZ De Merwebolder en fasehuizen. Ook uit omliggende plaatsen, zoals Hardinxveld-Giessendam, Bleskensgraaf, Alblasserdam en Hoornaar zijn regelmatig bezoekers aanwezig. Bij navraag is gebleken dat er behoefte bestond aan aangepaste Bijbels en dagboeken. Er kon per wooneenheid een keus gemaakt worden uit drie verschillende boeken.

Giften
Mede door giften van de Nederlands Gereformeerde Kerk ‘De Ontmoeting’ (Jacob Catsstraat), de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (Elim-kerk Prof. van Musschenbroekstraat), de Gereformeerde Kerk (Middeldiepstraat, hoek Oranjestraat), Kringloopwinkel Sliedrecht, particulieren en bedrijven is het mogelijk gemaakt om 60 woningen en wooneenheden te voorzien van deze boeken. 

1 gedachte over “Jubileum 50 jaar Aangepaste Kerkdiensten en uitreiking eerste Samenleesbijbel”

  1. Er moet heel wat energie in gestoken worden, door talloze vrijwilligers. Hulde daarvoor! Maar wat heerst er bij de bewoners van de Merwebolder en andere instellingen een vreugde, als zij de aangepaste kerkdiensten bijwonen. Heb dat meerdere keren zelf kunnen en mogen constateren. En wat zijn ze al trots en blij als ze mogen “optreden” als collectant of een andere taak. Hopelijk tot gauw.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld