Jongeren en ouderen ontmoeten elkaar in project SOJS en Het Bonkelaarhuis

SLIEDRECHT – Om eenzaamheid tegen te gaan hebben de ouderenadviseur en de coördinator Activiteiten en Diensten vanuit Het Bonkelaarhuis de handen ineen geslagen. Samen met Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) wordt het project ‘Jong ontmoet oud’ georganiseerd. Jongeren kunnen zich meteen aanmelden, waarna er direct contact gezocht wordt met een oudere. 

“Door het coronavirus liggen al ruim een jaar veel dingen stil. Dit geldt voor zowel jong als voor oud en leidt onder andere tot eenzaamheid”, zegt Michael Groen, combinatiefunctionaris Sport & Cultuur bij SOJS. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Het doel is om jongeren op een laagdrempelige manier in contact te brengen met ouderen, zodat zij voor elkaar iets kunnen betekenen. Groen: “Het contact kan bestaan uit een telefoontje, een (buiten)activiteit, een klusje of bijvoorbeeld het doen van de boodschappen. Door de jongeren met ouderen in contact te brengen hopen we het onderling begrip te vergroten, respect voor elkaars gedragsuitingen en levenswijze te stimuleren en de eenzaamheid te verkleinen.”

Meedoen?
Wil wil deelnemen en enthousiast hiervan wordt, mag contact opnemen met jongerenwerker Jordi van SOJS. Stuur daarvoor een e-mail naar: jordi@sojs.nl 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld