Jonge vlogster Arwen krijgt steeds meer volgers op social media

SLIEDRECHT – Vorige week interviewde ze schrijver Paul van Loon voor haar vlog en zaterdag stal ze de harten van vele Sliedrechters als levend standbeeld tijdens ‘Living Statues and Art Festival’ op winkelpromenade Kerkbuurt. We hebben het over Arwen (6), een Sliedrechts multi-talentje dat in korte tijd een grote schare volgers heeft opgebouwd op Instagram en YouTube

Hier is Arwen in gesprek met auteur Paul van Loon. (Privéfoto)

Het begon volgens haar moeder allemaal zo’n drie maanden geleden. “Ze kampte o.a. met concentratieproblemen en op school praatte ze constant door de juf heen. Vooral dat laatste bracht haar, nadat ze andere jonge YouTubers had gezien, op het idee om zelf een video te maken, waarin ze kletste over een nieuw boek dat ze net van haar ouders had gekregen.”

Openbaar
Arwens moeder zegt dat het maken van een video haar goed beviel. “We zagen vrijwel direct zo’n positieve verandering in haar gedrag, dat we haar hielpen om er meer te maken. In eerste instantie met de gedachte dat ze het na een paar weken alweer zat zou zijn. Ze bleek echter alleen maar fanatieker te worden en uiteindelijk hebben we ze, na goed onderling overleg, op haar verzoek openbaar gezet. Een maand later mocht ze er een Instagram-account aan koppelen om meer kijkers te trekken. Uiteraard beheren wij haar accounts, dus Arwen kan zelf nergens bij.”

Veel volgers
In zeer korte tijd is het van een enkele video over haar nieuwste boek, uitgegroeid naar een wekelijkse vlog waarin Arwen niet alleen kletst over kinderboeken, maar haar kijkers onder andere trakteert op interviews met twee van haar favoriete schrijvers, hen meeneemt als ze gaat shoppen voor het nieuwe schooljaar en vlogt tijdens een filmpremière. Op Instagram groeit haar aantal volgers met gemiddeld honderd per week en als het aan Arwen ligt, komen er daar nog heel veel bij. “Ik wil nog over heel veel dingen vertellen in mijn vlogs, want ik heb echt superveel ideeën”, zegt de jonge Sliedrechtse.  

Plaats een reactie

*=Verplicht veld