Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Jonge muzikale talenten laten zich horen tijdens familieconcert Ichthus

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Het Christelijk Sliedrechts Mannenkoor Ichthus organiseerde maandagavond 17 juni 2019 een familieconcert in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt. Het is inmiddels een traditie om aan het eind van het seizoen jong talent in de ‘spotlights’ te zetten.
 
Familie, vrienden en bekenden genoten met volle teugen en hadden bewondering voor de talenten van de toekomst. Op de foto Elise Heikoop, 11 jaar, die op virtuoze wijze viool speelde. (Foto Hans van der Aa/ Sliedrecht24)
 
Alle aanwezigen werden verwelkomd door Arie Schouten, voorzitter van het koor. De algehele leiding was in handen van Martin Zonnenberg. Op orgel speelde Vincent van Dam. Naast de optredens van de jeugdige talenten was er ook ruimte voor samenzang. Het Mannenkoor Ichthus – in volledige bezetting bestaand uit zo’n 175 mannen – zong ook enkele liederen uit het uitgebreide repertoire. Liederen als ‘We are marching in the light of God’, ‘Heimwee’ (tekst ds. G.C. de Jong) en ‘Vol van Uw licht’. 
 
Jonge musici
Het in ontspannen sfeer verzorgde concert vormde de afsluiting van het zangseizoen. Tijdens de druk bezochte uitvoering kregen familie en vrienden van de koorleden de gelegenheid om hun muzikale gaven aan het grote publiek te laten horen. Maanden hebben ze er naartoe geleefd en vanavond was het eindelijk zover. Solistische medewerking werd hierbij verleend door: Niels Boot – trompet; Annemarie den Dekker – dwarsfluit; Pepijn den Dekker – piano; Elise Heikoop – viool; Kevin de Jong – orgel; Lisanne Jongeneel – piano; Anne van Lagen – dwarsfluit; Job van Lagen – trompet; Thirsa Meerkerk – dwarsfluit; Romy den Otter – solo zang; John Ros – slagwerk; Jeroen Schuhmacher – orgel; Marleen van Utrecht – saxofoon; Chris van Veldhuizen – orgel; Ruth van Veldhuizen – dwarsfluit; Febe Vendeville – dwarsfluit; Zilpa Vendeville – gitaar; Femke van Zanten – alt saxofoon.

2 gedachten over “Jonge muzikale talenten laten zich horen tijdens familieconcert Ichthus”

  1. Het was een feest om mee te zingen bij Ichthus.
    Wij als koorleden, zijn heel veel dank verschuldigd aan Martin Zonnenberg.
    Met zijn muzikale gave(n) en inzet weet hij ons telkens weer te inspireren.
    Ook dank aan de organisatie voor al het werk, dat weer is verricht om deze avond te doen slagen.
    Niet in de laatste plaats, hulde aan alle (jonge) musici, die deze avond tot een succes maakte.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld