Johannes Calvijnschool maakt meest creatieve boot

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Woensdag 20  maart 2019 zijn de Regionale Techniekspelen gehouden. Veertien basisscholen streden bij Veth Propulsion in Papendrechtom de snelste, inventiefste en origineelste boot. Daaraan deden ook Sliedrechtse basisscholen mee. De prijs voort de meest creatieve boot ging naar de Johannes Calvijnschool. Bij de organisatie van het evenement was het Griendencollege betrokken.

Deze vier waren heel trots! De originaliteitsprijs was voor Thirza, Marith, Mirjam en Joëlle van groep 8a van de Johannes Calvijnschool. Zij maakten volgens de jury de meest creatieve boot. (Foto Johannes Calvijnschool)

De leerlingen van de basisscholen presenteerden hun boot door middel van prachtige presentaties met uitleg over het ontwerp, de keuze voor de aandrijving en natuurlijk het proces. De boten moesten op eigen kracht door een goot van vier meter varen. Eén kon er vanzelfsprekend maar de snelste zijn. Winnaar was de Groen van Prinstererschool uit Oud-Alblas.

Diverse teams
In oktober gaven de basisscholen de aftrap. Iedere basisschool ontving een leskist met gereedschap met de opdracht om een ‘snelle boot’ te bouwen. De afgelopen maanden is op alle basisscholen in groep 7 en 8 gewerkt aan het ontwerp en de uitvoering van de boot. Dat leverde per school soms vijf teams met een boot op. Bij elkaar zijn er in de afgelopen periode ruim 75 boten gemaakt. Een enorme inzet van de scholen. Van al die 75 boten deden er uiteindelijk 14 mee aan de wedstrijd. 

Gemeenten en bedrijven
De Regionale Techniekspelen zijn een initiatief van CSG De Lage Waard, het Willem de Zwijger College en het Griendencollege om basisschoolleerlingen meer in aanraking te laten komen met techniek en techniekonderwijs. Het initiatief wordt ondersteund door de gemeenten Molenwaard, Alblasserdam, Sliedrecht en Papendrecht. Ook hebben verschillende bedrijven een bijdrage geleverd om deze spelen tot een succes te maken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld