Jeugdspeler Justin Sloots pakt wint in snelschaakcompetitie

SLIEDRECHT – Op de derde speelavond van de snelschaakcompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Justin Sloots (16) donderdagavond 19 oktober 2023 van zich doen spreken. In zijn partij tegen Jake Batenburg wist de jeugdschaker een prachtig mat op het bord te toveren.

Na een zeer ingewikkelde partij met kansen voor beide jeugdspelers wist JustinSloots een mooi mat te breien. Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Met deze fraaie winst was de koek wel gelijk op voor Justin, want uit de andere vier partijen wist hij nog één punt te scoren.

Opvallend was het debuut van nieuwkomer Giel Plug, die maar liefst 2 punten wist te scoren. Daarmee bewees Giel direct een goede aanwinst te zijn, die de komende tijd zeker meer gaat scoren. Philip Leenman liet weer zien een groot talent te zijn. Philip wist maar liefst 3 van de 5 partijen te winnen en steeg zodoende heel wat plaatsen in de tussenstand. Bovenaan deed vooral Micha de Jong goede zaken. Uit vijf partijen wist hij maar liefst 4,5 punten te scoren. Hij moest alleen een halfje afstaan aan Jabber Al-Yassin.

Kop
In de tussenstand nam Micha door deze goede score ook de koppositie over van Theo Theunisse, die ook zag dat Jaimy Bakker hem voorbij is gegaan. Het is dus spannend aan kop van deze competitie, waarin ook Vincent Langstraat nog goed meedoet in de strijd om een podiumplaats. Donderdag 26 oktober 2023 staat de volgende ronde van de najaarscompetitie op het programma. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld