Jeugdschakers Roël Koopman en Jurrian Verweij krijgen diploma

SLIEDRECHT – Na een seizoen extra trainingen te hebben gevolgd hebben de jeugdschakers Roël Koopman en Jurrian Verweij met succes examen gedaan voor Stap 3. Examinator en trainer Jerry van Rekom overhandigden donderdagavond 1 juni 2023 de diploma’s voor de moeilijkste Stap van het KNSB-stappenplan aan de Sliedrechtse talenten.

De twee jeugdspelers van Schaakvereniging Sliedrecht Roël Koopman (links) en Jurrian Verweij. Zij dinsdag 30 mei 2023 examen. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Schaakvereniging Sliedrecht heeft twee talenten weten op te leiden naar een hoger niveau. Zowel Roël als Jurrian hebben talent voldoende om de volgende stap (4) te maken.

Negen
De 11-jarige Jurrian Verweij wist de 24 schaakopgaven ruim binnen het uur op te lossen. Zijn talent bleek wel uit het feit dat hij slechts één foutje had gemaakt. Hij slaagde dus met een negen voor het examen. In navolging van zijn oom – Floris, die nu furore maakt bij het OKD – toont Jurrian talentvol te zijn. Dat bewijst hij ook wekelijks bij de competitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht.

Cum laude
De eveneens 11-jarige Roël Koopman groeide afgelopen seizoen hard. Zijn progressie leidde er zelfs naar dat hij cum laude slaagde voor het examen. Hij had dus alle opgaven goed opgelost en met de nodige trots kon hij het diploma met daarop “10” in ontvangst nemen. Ook Roël heeft het nodige talent en dat moet de komende seizoenen aangetoond worden met goede resultaten in de interne competitie bij de jeugd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld