Jeugdschaker Vincent Langstraat voert lijst bij jeugd aan

SLIEDRECHT – Bij het jeugdschaken staat Vincent Langstraat nu aan kop. Donderdag 29 oktober 2020 verstootte hij Barend van Dieren van deze positie met een score van vijf uit vijf. Ook Joas Berkouwer deed het uitstekend (vier uit vijf) en steeg naar plaats twee.

Naast Vincent Langstraat (foto) wist ook Bram Theunisse vijfmaal op rij te winnen en wist daarmee maar liefst tien plaatsen te stijgen in het klassement. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Afgelopen donderdagavond stonden de rondes 17 t/m 21 van de snelschaakcompetitie bij de jeugd tot 18 jaar op het
programma. Nog niet eerder werd er zo hard gestreden om de punten als op deze speelavond. Er waren 29 jeugdschakers. Vanwege de huidige coronamaatregelen mocht er niemand meer bij in de speelzaal, behalve één begeleider.

Ervaren tegenstanders
Jurrian Verweij was de jongste verrassing van de avond. De jongeling scoorde 4,5 punt tegen ervaren tegenstanders. Hij wist onder andere kampioen Willem Theunisse te verslaan. Donderdag 5 november 2020 heeft de volgende ronde van de najaarscompetitie plaats en ook dan is de verwachting dat veel stukken door de grote zaal van activiteitencentrum De Havik vliegen.