Jeugdschaker Sven Langstraat winnaar van RatingRace

SLIEDRECHT – De finale van de online RatingRace bij de jeugd (op LiChess) van Schaakvereniging
Sliedrecht is donderdagavond 25 maart 2021 gewonnen door Sven Langstraat (13). Hij begon de strijd van negen ronden als topfavoriet.

Sven Langstraat zette vier toernooiwinsten en 28 wedstrijdpunten op zijn naam. Deze toekomstige Sliedrechtse grootmeester is de terechte winnaar geworden van de RatingRace. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

De jongste van de Langstraat-familie ontwikkelt zich razendsnel en is inmiddels één van de sterkste jeugdspelers. Sven bevestigde zijn talent door soeverein eerste te worden in deze online schaakcompetitie. Als hij zich zo verder ontwikkelt kan hij de komende jaren één van de sterkste spelers van Schaakvereniging Sliedrecht worden.

Andere prestaties
De gebroeders Theo en Willem Theunisse pakten het zilver en brons, eveneens met een mooie score. De top 5, de spelers die binnen dit toernooiformat prijs hebben, is gecompleteerd door Vincent Langstraat en Jurrian Verweij. Jabber al-Yassin wist de afgelopen vijf speelavonden de meeste ratingwinst te boeken. Ook deze prestatie is een mooie prijs waard. Alle prijzen worden binnenkort uitgereikt.

Chocolade eieren
Volgende week staat het Paasweekend voor de deur. Donderdag 1 april 2021 vindt het Paastoernooi plaats. Alle Sliedrechtse jeugdleden strijden traditiegetrouw om de vele kilo’s chocolade eieren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld