Jeugdschaker Julian van Dieën in vorm

SLIEDRECHT – Julian van Dieën deed het donderdagavond 15 april 2021 goed in de tweede ronde van de online Supercup. Hij heeft het schaken van zijn vader geleerd. Langzaam maar zeker wordt hij sterker en het zal niet lang meer duren voordat hij zijn vader zal verslaan.

Dat hij sterker gaat schaken zal in Huize Van Dieën voor veel rumoer gaan zorgen, want zoon Julian zal de schaakmacht van vader André over gaan nemen. Julian bewees namelijk in de tweede ronde van de Supercup bij de jeugd dat hij steeds beter gaat scoren. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

Door een vierde plaats in deze ronde steeg hij naar een verdienstelijke zevende plaats. Opvallend is dat Julian aanvallend speelt, terwijl vader André vaak vanuit de verdediging probeert te scoren. 

Competitie
Aan kop staat Willem Theunisse, die een kleine demarrage plaatste en met broer Theo een klein gaatje heeft geslagen. Theo zal het halfje achterstand zeker goed willen gaan maken. Op de derde plaats staat Sven Langstraat, die na de winst in de vorige competitie nog op gang moet komen. Fraai is de vierde plaats van Jaimy Bakker, die normaal gesproken heel sterk in weggeefschaak is, maar nu het podium in zicht heeft. Donderdag 22 april 2021 heeft de derde ronde van de SuperCup plaats. We gaan dan zien welke jeugdspeler dan het beste in vorm is.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld