Jeugdschaker Barend van Dieren kampioen snelschaken

SLIEDRECHT – Barend van Dieren heeft zijn snelschaaktitel bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht geprolongeerd. Hij kwam tot een winstpercentage van 77.

Op de slotdag verloor jeugschaker Barend van Dieren (foto) weliswaar van Willem Theunisse, maar met een score van twee uit drie bleef hij de concurrentie nipt voor in de totaalstand die is gebaseerd op percentages. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Met slechts 1 % minder eindigde Theo Theunisse (groep 3) op een tweede plaats, een bijzondere prestatie aangezien hij de hoogst geeindigde van groep 2 Julian van Dieën en een groot aantal spelers van groep 1 en 2 ruim voorbleef in de eindstand. Van Dieën werd vierde in de totaalstand. Willem Theunisse werd derde en Karel Peursem bezet de vijfde plaats in een deelnemersveld van 39 spelers.

Komende week
Donderdag 27 juni 2019 komt de interne competitie tot een ontknoping en wordt er in de groepen 1 en 2 flink gestreden voor een topklassering. Voor groep 3 is het misschien wel minder spannend omdat daar de kampioen al bekend is. Groep 3 wordt gedomineerd door Theo Theunisse en is al onbereikbaar voor de concurrentie.

1 gedachte over “Jeugdschaker Barend van Dieren kampioen snelschaken”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld